Hırsızlık yaptığı iş yerinde bilgisayara girince yakalandı

 Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, girdiği bir işhanındaki beş işyerinden hırsızlık yapan 15 yaşındaki F.Ö.’yü, sosyal paylaşım sitesi Facebook merakı yakalattı.

Bugün saaat 08.00 sıralarında, Turan Mahallesi, Baltacı Mahmut Caddesi’ndeki Belediye Pasajı’ndaki işyerlerine gelen bir kahvehane, üç matbaa ve bir düğün salonu sahipleri, kapılarının zorlanarak içeri girildiğini fark ederek, polisi aradı. İşyerlerinden sadece çekmecelerdeki bozuk paraların çalındığı belirlendi. Bunun üzerine polis, işyerlerinin bilgisayarlarını incemeye alındı. Bilgisayarlardaki internet geçmişlerini inceleyen polis, ilginç bir ipucuna ulaştı. 

Matbaalardaki bilgisayarlardan birinden 7 ayrı hırsızlık suçundan aranan F.Ö., tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’a girildiği belirlendi. Bunun üzerine F.Ö.’nün Facebook sayfasındaki bilgilerden ve çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, şüpheliyi saklandığı evde yakaladı. 

F.Ö.’nün daha önce bir resmi kurum ve bir evden de hırsızlık yaptığı belirlendi. Şüphelinin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.