Buz dansında ilk antrenörler İzmir'den çıktı

   İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Buz Sporları Salonu, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Buz Dansı Antrenörlüğü kursuna ev sahipliği yaptı. Eğitim vermek için İzmir’e gelen dünyaca ünlü Rus eğitmen Oleg Voyko, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’na hayran kaldı.

   Türkiye Buz Pateni Federasyonu, ilk kez açtığı Buz Dansı 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’nu seçti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 15 antrenör adayı, olimpik başarılara imza atan dünyaca ünlü Rus eğitmen Oleg Voyko’dan eğitim aldı. Antrenör adayları, 12 gün süren teorik ve pratik eğitimin ardından hünerlerini sergiledi. Dünyaca ünlü hocaları karşısında “buz üstünde ter döken” adaylardan başarılı olanlar antrenörlük belgesi alamaya hak kazandı.

“İZMİRLİLER ÇOK ŞANSLI”

   Buz Pateni Federasyonu’nun eğitimler için İzmir’i tercih etmesini çok doğru bir seçim olduğunu belirten Voyko, “İzmir’i çok beğendim. Havası çok güzel. Kursun, bu kadar güzel şehirde, uluslararası standartları taşıyan pistte düzenlenmesi beni çok mutlu etti.

   Böyle bir salona sahip oldukları için İzmir’de yaşayanlar çok şanslı. Burada eğitim alan antrenör adayları geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek. Türkiye’de çok yetenekli sporcular var” dedi. Eğitime katılan antrenör adaylarından Burcu Ceylan ise, “Buz dansı antrenörlüğü eğitimi Türkiye’de ilk defa veriliyor. Biz de bu şansı değerlendirmek için kursa geldik.

  Türkiye’de yeni bir branş olan buz dansının yaygınlaşması için İzmir’de faaliyet göstereceğiz” diye konuştu. Diğer bir antrenör adayı Caner Çalık da, “Olimpik başarıları olan bir isimin bize eğitim vermesi büyük bir şans. Onların deneyimi bizden fazla. O deneyimlerden faydalanabilmek çok güzel. Bizim gibi buz sevdalılarının yetişmesi için atılan çok güzel adım” dedi.