50 Gezi tutuklusuyla görüşen vekil konuştu

   İzmir’de tutuklu bulunan 44’ü erkek toplam 50 Gezi Parkı protestocusunu cezaevinde ziyaret eden CHP Milletvekili Musa Çam, çarpıcı iddialarda bulundu. Buca F1, F2 Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi ile Aliağa Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan protestocuları ziyaret eden CHP Milletvekili Musa Çam, gözaltına alınan ve tutuklu bulunan Gezi eylemcilerine şiddet ve kötü muamele uygulandığını iddia etti.

Çam, emniyetteki sorgularında birçok kişinin kaba kuvvete maruz kaldığını, ters kelepçe yöntemiyle kolları burkulup parmak izi alınırken boynundan bastırılarak kafalarının duvarlara vurdurulduğunu belirtti. Emniyette gezi eylemcilerine hakaret ve küfürler edildiğini belirten Çam, şöyle konuştu: "Tehdit edilmişlerdir. Gezi olayları nedeniyle tutuklananlar, Almanya’da Hitler’in Yahudileri, Yahudi toplama kampına alması gibi, cezaevlerine alınıyor. Muhalif olan, karşı çıkan, direnen her kim varsa toplatıp cezaevlerine atıyor, kimilerini öldürtüyor. Buna karşılık, eli palalıları da, katilleri de serbest bırakıyor."

"GAMZE’NİN LENSLERİ GERİ VERİLMEDİ"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Emniyetteki sorgularında birçok kişi kaba kuvvete maruz kalmış, ters kelepçe yöntemiyle kolları burkulmuş, parmak izi alınırken boynundan bastırılarak kafaları duvarlara vurdurulmuştur. Emniyette hakaret ve küfürler edilerek tehdit edilmişlerdir.

Gözaltında Süleyman Göksel Yerdut’un sağ kolu dirsekten kırılmış, alçıya alınmıştır. Şu an cezaevinde tedavisi devam etmektedir. Hukuk öğrencisi Mehmet Polat’ın parmağı çıkmış, Hüseyin Kaya da aldığı darbeden dolayı ödem oluşmuştur. Lens kullanan Gamze‘nin ise lensleri polis tarafından alınıp geri verilmemiştir. Tutuklanıp Şakran Cezaevi’ne gönderilen Elif Kaya’ya uygunsuz arama yapılmıştır. Tutuklu bir çok öğrenci yaz kursuna katılamadıkları için bütünleme sınav hakkını kaybederek yıl kaybına uğramaktadır" dedi.

"MAHKEMEDE GÖSTERİLEN RESİMLER PROTESTOCULARIN DEĞİL"

Mahkemede gösterilen resimlerin çoğunun tutuklulara ait olmadığını savunan Çam, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Bu tutuklamalar, çeşitli şekilde fotoğraflardan veya daha önce bir şekilde emniyette parmak izi olan veya fişlenmiş kişilerden oluşmaktadır. Mahkemede gösterilen resimlerden kendisi olmamasına, resimde benzememesine rağmen evlerinde yapılan aramalarda benzer tişört, gömlek veya pantolonla bulunanlar ile yine benzer tişört, gömlek veya pantolonla dışarı çıkanlara tutuklama yapılmıştır. Daha önce 1 Mayıs, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya anma veya çeşitli etkinliklere katılmaları nedeniyle çekilmiş resimlerden yola çıkarak tutuklamalar yapılmıştır."