Korkmaz’ın tanıklarından yanlış teşhis

   Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı darp edilirken gördüklerini iddia eden 6 tanığın, şüpheli oldukları öne sürülen 6 polisi teşhis sırasında araya yerleştirilen 16 jandarma personelinden 2 jandarmayı polis olarak teşhis ettiği öğrenildi.

   Konuyla ilgili savcılığa ifade verip tanıklık başvurusunda bulunan O.K., S.B.Y., M.A., H.K., B.G. ve E.G., jandarmada tanıklık için ayrı bir odaya konuldu. Korkmaz’ın ölümünde şüpheli olarak görülen 6 polis ise, olay günü üzerlerinde olan kıyafetleri giyerek jandarmada görevli 16 personel ile beraber tanıkların karşısına çıkarıldı. Tanıklar, tek tek tanık odasına alınarak 16 jandarma personeli ile polislerin karşısına çıkarıldı. Tanıklar, daha önce savcılıkta verdikleri tarife göre 16 jandarma personelinin arasına konulan 6 şüpheli polisi teşhis etmeye çalıştı.

   Ancak yaklaşık 6 saat süren çalışma sonunda tanıklar şüpheli polisleri teşhis edemedi. Tanıkların yaptıkları teşhiste 6 şüpheli polis için ’Hayır, bunlar Kormaz’ı dövenler değil’ dediği, iki şüpheli için ise ’Belki Korkmaz’ı dövenler bu iki kişi olabilir. Benziyorlar gibi’ dedikleri öğrenildi. Tanıklardan bazılarının da şüphelilerin arasına yerleştirilen iki jandarmayı ’Evet, bunlar Korkmaz’ı dövenler’ diye teşhis ettiği öğrenildi. Teşhis işlemi sonrasında konuyla ilgili rapor tutularak, soruşturmayı yürüten savcıya gönderildi. Tanıklar ve şüpheliler ise daha sonra ayrı ayrı jandarmadan ayrıldı. Söz konusu teşhis işleminin önemli olduğu fakat net teşhis koyulamadığı için somut verilerin elde edilemediği bildirildi. Tanıkların ’Belki bu Korkmaz’ı dövenler bu iki kişi olabilir. Benziyorlar gibi’ dedikleri şüphelilerin ise polis olduğu öğrenildi.