Aleviler Gül'den iki talepte bulundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi ve Bektaşi derneklerinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Lokma Duası’nı yaptırmak için kürsüye gelen Alevi dedesi, Gül’den iki ricada bulundu. Alevi Dedesi, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini ve 3. Köprü’ye Alevilerin rencide eden Yavuz Sultan Selim isminin yerine Alevi ve Sünnileri kucaklayan Yunus Emre’nin adının verilmesini rica etti.

 Alevi Dedesi Derviş Tur, Cumhurbaşkanı Gül'den, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını ve İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin Yunus Emre olarak değiştirilmesini talep etti.

Yavuz Sultan Selim ismine Alevilerin adeta "alerji" duyduğunu anlatan Tur, "Tarihte olan savaşları, kavgaları, birtakım olumsuzlukları bugüne getirirsek, milletimiz ve memleketimiz için hayırlı olmaz. Düşmanlık yaratır,insanlarımızı birbirine düşürür. Aleviler hep birlikten yana olduğu için bunu istemiyor. Şimdi üçüncü köprü yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan benim bütün ricam, büyük bir erdemlilik göstererek, Alevi ve Sünnileri kucaklayan, birlik ve beraberliğe işaret eden Yunus Emre ismini vermesidir" ifadelerini kullandı.