Fenerbahçe: 0 - PSV Eindhoven: 2

Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu  Stadı'ndaki hazırlık müsabakasında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına 2-0 yenildi.

Hollanda ekibinin gollerini 15'nci dakikada Matavz ile 71'nci dakikada Locadia kaydederken, Raul Meireles'in 2 şutunda top direkten döndü.

Fenerbahçe mücadeleye şu 11'le çıktı; 'Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Joseph Yobo, Bruno Alves, Michal Kadlec, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Pierre Webo.'

FORMA LANSMANI YAPILDI

Bu arada Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımı'nın 2013-2014 Futbol Sezonu'nda giyeceği adidas formalarının tanıtımı, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen özel bir organizasyonla yapıldı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşmanın başlamasından 15 dakika önce stadın ışıkları kapatılarak, özel ışık gösterileri eşliğinde yeni sezon formaları tanıtıldı. 2013-2014 sezonu için hazırlanan 3 farklı formanın her birinin, 'kulübün köklü geçmişi', 'sporcular' ve 'efsane taraftarlar' olmak üzere Fenerbahçe Kulübü'nün temellerini oluşturan üç değere atfedildiği belirtildi. Migros tribününün önünde açılan dev perdede ilk olarak efsane çubuklu forma gösterildi.

Çubuklu formayla çıkılan eski maçlar ve futbolcular perdeye yansıtılırken, futbolcuların daha önce yeni formalarla çekilen görüntüleri de yayınlandı. Yeni sezonda efsane çubuklu formanın, Fenerbahçe Kulübü'nün ilk amblemini oluşturan fenerin ışığından ve kulübün köklü tarihinden güç alarak, modern bir yorumla taraftarların beğenisine sunulduğu belirtildi. Efsane çubuklu formanın ardından yeni sezon deplasman forması gösterildi.

Deplasman formasındaki ana renk olan beyazın, saflığı ve gücünü de arkasına alarak Fenerbahçe'nin dokuz şubesini formanın üzerine gofre çizgilerle taşıdığı kaydedildi. Böylece, sarı-lacivertlilerin sadece bir futbol kulübü değil, spor kulübü olduğu gerçeğinin altının çizildiği bildirildi. Son olarak adı 'Taraftarın gücü forması' olan üçüncü forma gösterildi. Bu formanın göğüs kısmında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçlarda tribünlerde topluca atkılar eşliğinde yapılan şovun fotoğrafı yer aldı. Bu forma gösterilirken Türk Telekom tribününde yer alan taraftarlar da atkı şov yaparak, tanıtımda rol oynadı.