Doktor balıklar İzmir'de

   İzmir’de “doktor balıklar” diye bilinen balıklarla masaj ve pedikür hizmeti sunan Spa salonu büyük ilgi görüyor. Ülkemizde henüz pek bilinmeyen ancak birçok ülkede yaygın olan “Fish Spa” ile halk arasında “doktor balıklar” olarak bilinen “Garra Rufa” cinsi balıklar, insan vücudundaki ölü ve gevşek deriyi emerek besleniyorlar. Akvaryumlara el veya ayaklar daldırıldığı anda insan vücuduna üşüşen balıklar, mikro masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırıyor, cildin yenilenmesini sağlıyor.

   Dr. Fish Spa Balık Pedikürü salonu sahibi Turan Ovnamak, doktor balıkların sedef, mantar ve egzamayı iyileştirdiğinin tıbbi olarak kanıtlandığını belirterek, “Bu balıklar Sivas Kangal’da keşfedilmiş balıklar. Sedef hastalığını iyileştirdiği bilinen balıklar. Yabancılar bunları kaçırdığında daha geniş kapsamlı bir araştırma yapıyorlar. Ben İsveç’te de bu işi yapıyorum. Yabancıların yaptığı araştırmalarda bu balıkların sedef, mantar, egzama gibi cilt hastalıklarını iyileştirdiğine tıbben kanaat getirilmiş. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırıyorlar, mikro masaj sayesinde ölü hücreleri canlandırıyorlar.

   Zihin ve beden yorgunluğundan arındırıyorlar. Bu balıklar etçil ve otçul olduğu için insanlar girdiğinde zaten direkt ölü deriler üzerinde yoğunlaşarak görevlerini tamamlıyorlar. Ölü derileri emerek ağızlarında faydalı bir enzim üretiyorlar ve bu enzimle ölü derileri canlandırıp daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlıyorlar. Balıkların hijyeni çok önemli. Akvaryumlardaki suların çok iyi sterilize edilmeleri lazım. Bu balıkların gıdası ölü deriler ama hiç müşteri gelmediği zaman da özel vitamin veriyorum. Bu balıklardan mucize beklemeyin, eğlence niyetli gelirseniz faydasını görürsünüz”