Başsavcıdan sır çanta açıklaması

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, İnegöl’de trafik kazası geçiren İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzgan’ın yanındaki çantayla ilgili olarak, "Komplo teorilerine gerek yok. Çantada cezaevinin işleyişi ve İmralı Adası’nda yetiştirilen zeytinlerle ilgili evraklar vardı. Bu sıradan bir kazaydı. Çantada devlet sırrı olsa, tedbirlerini alırdık" dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, trafik kazasında yaralanan İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman ile ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu. Duzman’ın yanında taşıdığı çantada devlet sırrı niteliğinde bir evrağın olmadığını söyleyen Başsavcı Yılmaz, "Komplo teorilerine gerek yok. Bu sıradan bir kazaydı. Çantada devlet sırrı olsa, tedbirlerini alırdık. Ve çok konuşulan çantadaki eşyaların müdürün kişisel eşyalarıdır. Ankara’ya İmralı’da yetişen zeytinlerle ilgili iş yurtlarıyla görüşmeye gitti" diye konuştu.

"MÜDÜRÜN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Başsavcı Yılmaz, İmralı Cezaevi Müdürü Duzman’ın vücudunun 3 bölgesinde kırık olduğunu ifade ederek, "Cezaevi müdürünün Sol diz kapağında parça ve kırık var. Sol ayak parmağı ve sol elinde de bir kırık mevcut. İnegöl Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından tıp Fakültesi hastanesindeki özel odaya sevk edildi. Bizi sevindiren tek şey, müdürümüze bir şey olmamazı. Ve sağlık durumu iyi" şeklinde konuştu.

"ÇANTAYI BEN KENDİM GÖRDÜM. SADECE ÖZEL EŞYALARI VARDI"

İmralı Cezaevinde birçok iş yurdu olduğunu ve zeytincilikle ilgili ciddi bir üretim olduğunu ifade eden Yılmaz, "Zeytinle ilgili fikir alışverişi yapmak için Ankara’ya gidiyordu. Diğer cezaevlerindeki müdürlerimiz de sık sık Ankara’ya giderler. Çantayı ben kendim de gördüm. Çantada müdürün parfümünden tıraş makinesine içinde özel eşyaları vardı. Sadece cezaevinin iç işleyişi ile ilgili evraklar bulunuyordu. İddia edildiği gibi devlet sırrı niteliğindeki evraklar söz konusu değildir. Üstelik çantada devlet sırrı niteliğinde evraklar olsa, bu şekilde mi gönderilir? Devlet sırrı niteliğindeki evraklara kurye ve koruma eşliğinde gönderiyoruz. Kısacası İmralı’daki ticari alanlarla ilgili görüşmeler için Ankara’ya gitti. Sıradan bir bakanlık ziyaretiydi. Komplo teorilerine gerek yok. Bu sıradan bir kaza" dedi.