İzmir'de CHP'li Süne Tatvanlılarla buluştu

CHP'den Buca Belediye Başkan Adayı olmaya hazırlanan eski parti meclisi üyesi Mehmet Süne, Ege Bölgesi Tatvanlılar Derneği tarafından Yeşilbağlar Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ramazan ayı iftar geleneklerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, gerçekleştirdiği iftar buluşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Tatvanlılar Derneği’nde düzenlenen yemeğe CHP’li belediye başkan aday adayı Mehmet Süne’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Yaptığı iftar konuşmasında ‘Ramazan ayı huzurumuza huzur, mutluluğumuza mutluluk, sevgilerimize sevgi katan ve de hoşgörümüzü, paylaşma duygularımızı ve birlikteliğimizi daha güçlü kılan kutsal bir aydır’ görüşünü dile getiren Süne, ‘Atalarımızdan bizlere miras kalan inanç ve geleneklerimize uygun yeni bir Ramazan ayını yaşıyoruz. Ancak gerek ülkemizdeki özgürlüklerin yok sayılmasından, zulümlerin, baskıların hele hele hak arayan gencecik yüreklerimizin dövülerek ya da silahla vurularak öldürülmesinden dolayı gerekse dünyada ve yakın bölgemizde yaşayan savaşlarda her geçen gün can kayıplarının artmasından dolayı yüreğimiz burukluk içinde. Ben tüm iyi niyetimle yaşanan tüm kötülüklerin en kısa zamanda son bulmasını, gelen günlerin ülkemize özgürlük, demokrasi ve barış getirmesini İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa da kavgasız barış içinde, nice yıllar diliyorum’ dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’e Borçluyuz

Süne konuşmasını; ‘Bugün ibadetlerimizi dilediğimiz gibi özgürce yapabiliyorsak ve de sadece Allah'a kulluk ediyorsak bunu yine Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu güzel günleri özgürce, bağımsızca yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize minnet ve şükran duygularımı sunuyorum’ diyerek bitirdi. 

Vedat Yalçın: Süne’ye İnanıyoruz

Tatvanlılar Dernek Başkanı Vedat Yalçın ise Mehmet Süne ve arkadaşlarını ağırlamaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Süne’nin Tatvanlıların, kardeşi, evladı olduğunu hatırlatan başkan Yalçın, ‘Özümüzde çok önemli yeri olan bu buluşmadan dolayı Sayın Süne’ye ve arkadaşlarına, teşekkür ediyoruz. Buca’nın geleceğini yaratma sevdasıyla çıktığı yolda bizimle iletişim ve diyalog kurmasından çok mutluyuz. Bizim görüş ve önerilerimizin, yansımasın da Sayın Süne’nin Belediye Başkanı seçilmesiyle hizmete dönüştürecek şekilde, çalışmalarını sürdüreceğine inancımız tamdır. Bugün olduğu gibi yarında Buca ilçesinin sorunlarını hep birlikte aşmaya gayret edeceğiz. Birlikteliğimizi ve desteğimizi asla koparmayacağız’ diye konuştu.