Ormanda hintkeneviri operasyonu

   İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda ormanlık alana ekilmiş 3 bin 766 kök hintkeneri ile buradaki bir barakada 1 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. Hintkenevirlerini ektikleri belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

   Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkarı istihbarat çalışmasıyla Çelebi Yaka Mevkisi’ndeki ormanlık alanda M.N. (30) ile Z.A.’nın (35) hintkeneviri yetiştirdiğini belirledi. Bunun üzerine bugün saat 07.00 sıralarında ormanlık alana jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Ağaçların arasında teraslama yöntemiyle oluşturulan ve damla sulama sistemi kurulmuş hintkeneneviri tarlası, jandarmayı bile hayrete düşürdü. Tarladaki 3 bin 766 kök hintkeneviri jandarma ekipleri tarafından tek tek söküldü.

   Tarlanın kenarındaki barakadaki aramada da 1 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. Hintkenevirlerini yetiştirdikleri belirlenen 2 şüphelinin operasyondan kısa bir süre önce barakadan ayrıldıkları belirlendi. Jandarma iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Öte yandan ele geçirilen kubar esrar ve hintkenevirleri ise Kemalpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.