Aylin Kotil Ankara'ya ulaştı

Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının düşürülmesi için İstanbul’dan yürüyüşe başlayan Aylin Kotil, Ankara'ya ulaştı.

Kotil, "Bu, hak edilen bir şeyi hak değilmiş gibi empoze edenlere karşı yapılan bir mücadeledir” dedi.

Yüzde 10 olan seçim barajının düşürülmesi talebiyle İstanbul’dan 8 Temmuz'da yürüyüşe başlayan Kotil, akşam saatlerinde Ankara'ya ulaştı. Kotil, burada yaptığı açıklamada, kendisini desteklemeye gelen grubu hiç beklemediğini ve gösterilen ilginin kendisine değil demokrasiye karşı gösterilmiş bir ilgi olduğunu söyledi.

Yaptığı eylemi açlık, demokrasiye olan özlem, hak edilen bir şeyi hak değilmiş gibi empoze edenlere karşı yapılan bir mücadele olarak değerlendiren Kotil, "Bizim istediğimiz şeyler gayet normal şeyler, bu bize normal değilmiş gibi gösterildi bugüne kadar. Aslında biz normal medeni bir insanın istediği şeyleri istiyoruz fazladan hiçbir şey istemiyoruz. Sürekli ileri demokrasi lafını ağzından düşürmeyen insanların, bu barajı düşürmeyerek hala demokrasi kelimesini kullanmalarını da riyakarlık olarak adlandırıyorum” dedi.

Herkesin dürüst olmayı denemesinin gerektiğini dile getiren Aylin Kotil, “Siyasi partiler fikirlerin yarıştığı yerlerdir, siyasi partiler menfaatlerin bölüşüldüğü yerler değildir. Bu benim yürüyüşüm değil bu hepimizin yürüyüşü. Birlikte yürüdük bütün yol boyunca, kalbimdeydiniz ve inanılmaz destek verdiniz, belki de siz olmasaydınız bitiremeyebilirdim çünkü ben sizin mesajlarınızla ayakta kalabildim, devam edebildim. Bu bana olan bir özlem değil, demokrasiye karşı olan bir özlem, bu tabloyu kişiselleştirmiyorum” diye konuştu. Kotil, yaptığı açıklamanın ardından beraberindeki grup ile birlikte Göksu Parkı'na yürüdü.

Kotil ayrıca, yarın sabah Göksu Parkı’nın önünden Atatürk Orman Çiftliği’ne yürüyeceğini bildirdi.