İzmir Fuarı'na süre ayarı

İzmir Enternasyonel Fuarı’na (İEF) yabancı firmaların ilgisi artırmak için yeni bir yöntem geliştiren İZFAŞ, fuarın uluslararası bölümünü 10 gün yerine 5 gün boyunca açık tutma kararı verdi. Bu yıl ilk kez uygulayacakları yöntemle fuara olan yabancı firma ilgisinin artmasını beklediklerini  söyleyen Genel Müdür Mehmet Şakir Örs, "İEF’nin uluslararası bölümünü yabancı firmaların ilgisi çekmek için ihtisas fuarları gibi 5 gün süreyle kısıtladık. Şu an sürenin kısalması sebebiyle fuarımıza ciddi bir rağbet var" dedi.

Bu yıl 82’nci kez kapılarını açacak olan İEF’ye yabancı firmaların ilgisini artırmak isteyen İZFAŞ, fuarın uluslararası bölümünü 29 Ağustos ve 2 Eylül arasında 5 gün süreyle gerçekleştirme kararı aldı. Yabancı firmalardan fuar süresinin uzunluğu nedeniyle sürekli eleştiri aldıklarını belirten İZFAŞ Genel Müdür Vekili Şakir Örs, yabancı ilgisini artırmak için uluslararası bölümü 5 gün süreyle açık tutacaklarını belirtti.

İzmir’in EXPO 2020 adaylığı nedeniyle fuarın uluslararası ayağının bu yıl daha da önem kazandığını belirten Örs şunları söyledi:

"Yabancı firmalardan fuarın süresinin uzun olduğu gerekçesiyle eleştiri alıyorduk. Çünkü artık İEF benzeri fuarlar kalmadı. Artık ihtisas fuarları var ve onlar 3 veya 4 gün sürüyor. Bu nedenle yabancı firmalar sürenin kısaltılmasını talep ediliyordu. Bizde İEF’nin uluslararası bölümünü yabancı firmaların ilgisi çekmek için, ihtisas fuarları gibi 5 gün süreyle kısıtladık. Fuarın uluslararası ayağı 29 Ağustos ve 2 Eylül arasında sürecek. Şu an sürenin kısalması sebebiyle fuarımıza yabancı firmalardan ciddi bir rağbet var. 5 gün sonunda ise fuarımızı ulusal çapta devam edecek."



HEDEF 100’ÜNCÜ İEF

İEF’nin İzmir geleneği olduğunu, bu tarihsel mirası uzun yıllar yaşatmak istediklerini belirten Örs sözlerini şöyle sürdürdü:

"İZFAŞ olarak 100’üncü İEF için şimdiden hazırlanma hedefini önümüze koyduk. İzmir’in tüm kanaat önderlerini, sivil toplum örgütlerini ve üniversitelerini 100’üncü yıl fuarına hazırlanmaya davet ediyorum. 82’nci yıl fuarımız 100’üncü yıl fuarı için çıktığımız yolun ilk adımı ve sıçrama noktası olsun. Geçtiğimiz yıl fuarda gençleri hedeflemiştik ve gençlik aşısı yapacağımız söylemiştik. Bu aşının bu yıl tuttuğunu gördük. Bu sene ise bu gençlik aşısı içine çocukları da dahil ettik. Bugünün gençleri ve çocukları 18 yıl sonraki fuarı yapacak kuşakları temsil ediyor. O yüzden onlarda fuar farkındalığı yaratmayı istiyoruz. Fuara hayatın tüm renklerini taşımak istiyoruz. Her yaş kuşağının ilgi alanlarına ve bulmak istediği aktivitelere göre hazırlanıyoruz. 7 yaşındaki çocuğun da 70 yaşındaki bir vatandaşın da kendinden bir şeyler bulabileceği aktivitelerimiz olacak. İzmir fuarı bir insan şenliğidir. İzmir fuarı tüm toplumsal farklılıkları bir araya toplayan bir sosyal buluşma platformudur. Bu özelliğini koruduğumuz İEF’yi 100’üncü yıla taşıyacağız."