Tekbir katlin sloganı değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde, Tekbir'in insanların katledilmesi veya siyasi emellerin sloganı haline getirilmesinin son derece yanlış olduğu belirtilirken, bunun İslam'a karşı işlenen büyük bir cinayet olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürdüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki bütün camilerde bugün okutulan Cuma Hutbesi’nde ‘Tekbir’in önemi anlatıldı.

Hutbede; Tekbir’in Allah’ı, acizlik, noksanlık, şirkten (Ortak olmak) O’na layık olmayan tüm sıfatlardan uzak tutmak anlamı taşıdığı anlatıldı.

Allah rızası için yapılan her ibadette getirilen tekbirin dini açıdan büyük önem taşıdığı ancak, Müslümanlar’ın muhayyilerinin (Hayal kuranların) bugün tekbir sesini hayal edemeyeceği yerler de bulunduğu ifade edilirken şöyle denildi:

Bağdat’ın sokaklarında, Şam’ın çıkmazlarında, Nil Nehri’nin kıyılarında kardeşin kardeşi öldürürken ‘Allah-u Ekber’ demesi ne hazindir. Dünyaya gelen bebeklerin kulaklarına okunan tekbirin artık onlar katledilirken duyulmaya başlanması ne büyük bir hüsrandır Ya Rab!

Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğunu öğütleyen bir dinin mensuplarının bunu yaparken en yüce kelimeyi dillerine alabilmelerinden daha hazin ne olabilir? Tekbiri bir katlin, tekbiri siyasi bir emelin, suistimalin, bir ticaretin sloganı haline getiren Müslümanlar’ın ‘Hayye’ale’l-felah’ (Haydi kurtuluşa) çağrısına mazhar olmalarını ne kadar bekleyebiliriz? Allah’ın büyüklüğünü küçük emellerimize alet ettiğimiz sürece nasıl kurtuluş umabiliriz? Allah’ın zulme razı olmayacağını bile bile, O’nun adını hayal edilmeyecek yerlerde tekbirlerle dillendirmek, İslam’a karşı işlenen ne büyük bir cinayettir."