Aziz Yıldırım'dan karşı atak

Aziz Yıldırım’ın avukatı Yasemin Merçil, geçtiğimiz hafta Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 9 sayfalık dilekçe sunarak söz konusu ‘kulüp üyeliklerinin tespiti davasının reddini" talep etti.

“HAKSIZ VE DAYANAKSIZ DAVA"

Avukat Merçil dilekçesinde, söz konusu tedbir kararına gerekçe gösterilen ‘kötü şöhret sahibi olma’ sebebiyle üyeliğin sona erdiği yönünde bir karar verilemeyeceğini belirtti. Dilekçede Merçil, “Müvekkilim ya da herhangi bir Fenerbahçe Spor Kulübü üyesinin ‘kötü şöhret sahibi olma’ gerekçesiyle dernek üyeliğinin sona erdiğine dair hüküm tesis edilemeyeceğinin kabul edilmesini ve bu kabul doğrultusunda haksız ve dayanaksız davanın reddini talep ederiz" dedi. Yıldırım’ın hüküm giymiş olması sebebiyle de üyeliğinin düşmüş olması konusuna da değinilen dilekçede, “Yıldırım İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada isnat edilen eylemler dolayısıyla TFF Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ancak kurul iddiaları sabit görmeyerek ceza takdirine yer olmadığına karar vermiştir" denildi.

“MAHKEMENİN KARAR YETKİSİ YOK"

Dilekçede, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliği ile ilgili her türlü karar alma hakkı ve yetkinin kulüp genel kuruluna ait olduğu ifade edilerek, mahkemenin Yıldırım ve diğer yöneticilerin üyelikleri hakkında herhangi bir karar verme yetkisi olmadığı belirtildi.

TEDBİR KARARI KALDIRILDI, DAVA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe'nin Eski Asbaşkanı ve Yüksek Divan Kurulu Üyesi Recep Özcan, Şike Davası’nı gerekçe göstererek Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu’nun görevden alınarak, yerlerine kayyum atanması için dava açtı. Açılan dava sonucunda mahkeme, her üç ismin de geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Geçtiğimiz hafta ise 5. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, üç isim hakkında verilen tedbir kararını kaldırdı. Tespit davasının ise adli tatil döneminden sonra sonuçlanması bekleniyor.