TRT'den sunucu kellesi istediler!

Ömer Tuğrul İnançer'in TRT'nin iftar programında hamile kadınların sokakta gezmesini terbiyesizlik olarak nitelemesinin yankıları sürüyor. İzmir'de bir grup kadın, TRT binasına pet yapıştırdı ve söz konusu programın sunucusunun kovulmasını istedi.

Alsancak'daki TRT binasına kadar 'Ikına ıkına dolaşacağız', 'Gezine gezine dolanacağız' ve 'Hamile hamile dolaşıyoruz' sloganları atarak yürüyen kadınlar binanın kapısına hijyenik kadın pedi yapıştırdı. İzmir Alsancak'ta toplanan İzmir Kadın Platformu üyeleri bir televizyon kanalında canlı yayınlanan iftar programında hamileler ile ilgili söylediği sözler nedeniyle Avukat Ömer Tuğrul İnançer'i TRT binası önüne kadar yürüyerek protesto etti. Topluluk 'Ikına ıkına dolaşacağız', 'Gezine gezine dolanacağız' ve 'Hamile hamile dolaşıyoruz' sloganları atarken bazı kadınlarda karınlarına balon koyması dikkat çekti.

TRT binası önüne kadar gelen topluluk burada bir basın açıklaması yaptı.

Ak Parti döneminde kadın düşmanlığını arttığını buna bağlı olarak cinayete kurban giden kadın sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirten İzmir Kadın Platformu adına Didem Tosun "Medya ölen kadınların haberini nakavt gibi başlıklarla haber yapmaktan çekinmiyor. Emniyet kadınlara şiddetten korunma yöntemi olarak dış kapıdan kaçmalarına salık veriyor. Hal böyle olunca iktidarın kanalı da kadını hamilelik konularında ağzından gerici ve akıl dışı sözler dökülen Avukat Ömer Tuğrul İnançer'in görüşlerinden yararlanmak üzere program çıkarak kadın düşmanlığına kendi cephesinde katkı koyuyor" dedi.

İnançer'in söylediği sözler üzerine özür dilemesi gerektiğini söyleyen Tosun, "TRT de İnançer'in açıklamalarına sahiplenmediğini iddia ediyorsa bir an önce İnançer'in her sözüne destek veren sunucunun işine son vermelidir" diye konuştu. Basın açıklaması ardından İzmir Kadın Platformu üyeleri kadınların kullandığı hijyenik pedi TRT binasının kapısına yapıştırdı. Topluluk eylemin sonlanması ardından dağıldı.