Öcalan'ın avukatlarından yeni hamle!

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın Avukatlarından Rezan Karaca, müvekkilinin yeniden yargılanması ve cezanın infazının durdurulması için Ankara 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını söyledi.

Uygulamaya konulan 4'ncü Yargı Paketi'nin, Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanmasını içeren yeni bir düzenlemenin bulunduğunu açıklayan Avukat Rezan Karaca, "Daha öncede müvekkilimizin yeniden yargılanması için başvuruda bulunmuştuk. Bu talebimiz kabul edilmemişti. 4'ncü Yargı Paketi'nde bulunan bazı yeni düzenlemeler, Öcalan'ın tekrar yargılanması ve cezasının infazını durdurmasını gündeme getirdi. Benim ile birlikte meslektaşım olan Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç ile birlikte Öcalan'ı yargılayan Ankara 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaat ettik. Önümüzdeki ay içerisinde bizlere bir yanıt verilmesini bekliyoruz" dedi.

Karaca, geniş kapsamlı tuttukları başvurularında, Öcalan hakkındaki mahkumiyet hükmünün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ihlali suretiyle verildiği ve hükmün bu aykırılığa dayandığının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kesinleşmiş kararı ile tespit edildiği gönüşlerinede yer verildiğini de belirtti.