Bahçeli'den Arap liderlere ağır sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesinin ardından darbeye destek veren Arap dünyasının liderlerini çok sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından Ankara’nın Akyurt ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programında konuşan Bahçeli, Akyurt Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi.

İki gözünden de katarakt ameliyatı olan ve geçirdiği operasyonun ardından halkın karşısına çıkan Bahçeli, milleti bir birine yakınlaştıran, yanaştıran ve ortak bir kader havuzunda toplayan çok derin, çok güçlü, çok sayıda milli ve manevi değerlerin olduğunu söyledi. Türk milletinin var oluş sırrını burada aramak, bu çerçevede görülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Allah muhafaza ama milli ve manevi değerlerdeki kayıp, aşınma, azalma, zayıflama aramızdaki bağların kopmasına değilse de incelmesine ve yıpranmasına hizmet edecektir. Milli ve manevi kıymetlerimizin muhafazası, yaşatılması, korunup gelecek nesillere kazasız belasız devri hepimiz açısından ibaret hükmüne bir sorumluluktur” diye konuştu.

“RAMAZAN AYI MUHASEBE YAPMAMIZ İÇİN BİR FIRSAT”

Milli ve manevi vecibelerin dar, güdük, kısır ve günü birlik hesaplara, hesaplaşmalara kurban verilemeyecek kadar saygın ve paha biçilmez olduğunu dile getiren Bahçeli, istismar edilen hiçbir değerin yücelmeyeceğini, siyasi ayak oyunlarıyla çıkarcı yaklaşımlar hiçbir itibar kazanamayacağının altını çizdi. Bu yalın gerçeklerin kabullenilmemesi durumunda tüm birikimlerin, tüm değerlerin teker teker heba ve israf olacağını kaydeden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Takdir edeceğiz üzerine buna da kimsenin hakkı yoktur. Bu kapsamda içinde bulunduğumuz kutsal Ramazan günleri dürüst bir iç muhasebe yapmamız, yaşananları tesir ve telkinlere uzak durarak ele almamız açısından bir fırsat, bir dönüm noktasıdır. Şu kadarını söylemeliyim ki; gerek İslam alemini, gerek bölgesel gelişmeleri, gerekse de ülkemizin üzücü görüntüsünü vicdan ve ahlak terazimizde tartarak yorumlamak mecburiyetindeyiz. Ramazan ayının kutsal atmosferini bozmaya, dedikoduya boğmaya çalışanlara aldırış etmeden bunu yerine getirmeliyiz. Yalana teslim olanlara bakmadan kara propaganda temsilcilerinin rüzgarına kapılmadan bölücülüğün sancaktarı olmuş gafillerin uydurmalarına aldanmadan her meseleyi yine enine boyuna değerlendirmeliyiz.”

“ORTADOĞU KARANLIK BİR DEVİRDEN KAYGI VERİCİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Bugünkü şartlarda genelde İslam aleminin özelde Ortadoğu’nun karanlık bir devirden kaygı verici bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bahçeli, İslam’ın hakim olduğu coğrafyalarda kavga ve karışıklığın haddinden fazla olduğunu, tahammül sınırlarını çoktan yardığını ve aştığını söyledi. Sayıları 2 milyara varan Müslümanların hak etmedikleri yönetimlere ve layık olmadıkları hayat standartlarına mahkum olduklarını dile getiren Bahçeli, “Yozlaşma ve yoksulluk vahim bir seviyeye gelmiştir. Baskı ve zulümler ileri bir noktaya taşınmıştır. Çatışmalar, kanlı saldırılar, etnik ve mezhep temelli bloklaşmalar, bağnazca tutumlar tamir edilemeyecek kadar büyümüş, hizipler İslam ile müşerref olmuş toplumları egemenliği altına almıştır. Bunun yanında ekonomik sefalet, bölüşüm ve dağıtım kanallarındaki tıkanıklık, adalet ve eşitlikteki dar boğazlar hem İslam’ın buyruklarıyla hem de insanlıkla bağdaşmamaktadır” dedi.

“MİLYAR DOLARLIK ENERJİ VARLIKLARI ÜZERİNE OTURAN SULTANLAR GÜNAHA GÖMÜLMÜŞLERDİR”

İslam ülkelerinin sıkışmış, darlık ve yokluk içine düştüğüne dikkat çeken Bahçeli, uzun zamandır çok ciddi bir yönetim sorunuyla İslam’ın nurlu ve ilahi buyruklarına yüz çevirmenin sonuçlarıyla sarsıldığını vurguladı. Bahçeli, “İslam toplumları adeta kaos imal eden bir noktaya savrulmuştur. İslam ülkeleri adeta kargaşaya pirim veren bir açmaza sürüklenmiştir. Bu gelişmeler gerçektende yaralayıcı ve düşündürücüdür. Milyar dolarlık enerji varlıkları üzerine oturan sultanlar, zorbalar, despotlar çöplerden ekmek toplayan kendi insanlarını, kendi vatandaşlarını göremeyecek kadar günaha gömülmüşlerdir. Kerameti kendinden menkul Ortadoğu hanedanları lüks, konfor ve zenginlikte rakipsiz durumdayken yönetimleri altında bulunan insanların perişanlığa, açlığa ve zor şartlara maruz kalmaları hiçbir şekilde izah edilemeyecektir” şeklinde konuştu.

“ARAP VE MÜSLÜMAN TOPLUMLAR HAKSIZLIĞIN, HUKUKSUZLUĞUN MARKASI HALİNE GELMİŞLERDİR”

Batı Başkentlerinde sefa sürerek petrolleri ve dolarları har vurup harman savuranların fakir fukaralara el uzatmamasının İslam dinin buyruklarına bağlılık göstermemelerinin iki yüzlülük ve münafıklık alameti olduğunu kaydeden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Efendimizin ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ kutlu sözüne sırt dönen recim ve sistemler bugün İslam toplumlarını inim inim inletmektedir. Batının yörüngesine tutunarak ayakta kalmaya, küresel projelere uyduluk yaparak ömürlerini çoğaltmaya çalışan sözde Müslüman yönetimler elbette insanlıkta sınıfta kalmışlardır. İslam alemi boyunca bunca çelişkinin, bunca geriliğin ve bunca aklın dışılığın batağına bu şekilde saplanmıştır. Demokrasi kişisel hak ve özgürlükler yalnızca lafta kalmıştır. Arap ve Müslüman toplumlar haksızlığın, hukuksuzluğun markası haline gelmişlerdir. Ne hazindir ki; canlı bombalar, maskeli katillerin kılıçla insanlığı katletmeleri en aşağılık ve vahşi cinayetler sıradanlaşmıştır. Meselelere batının penceresinden bakanlar, oryantalist gözlükle temas edenler İslam’ı şiddet ve terörle ilişkilendirmek için her türlü ahlaksızlığı ve utanmazlığı sahnelemişlerdir.”

“HAÇLI KAMPANYASI İSLAM ÜZERİNE GÖLGE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIYOR”

İslam’a yapılacak en büyük hakaretin, en büyük saygısızlığın barbarlıkla yan yana getirme teşebbüsü olduğunun altını çizen Bahçeli, yüzyıllarca kıtaları sömüren ve komşu coğrafyaların kaynaklarını yağmalayan Haçlı kampanyasının İslam üzerine gölge düşürmeye çabalamasının oyun olduğunu ve pis bir tezgah olduğunu vurguladı. İslam’ı terörle akraba göstermenin bayağılık, şeytanlık ve kabulünün mümkün olmadığını belirten Bahçeli, İslam dinin tarihin bir döneminde insanlığa istikamet verdiğini söyledi.

Medeniyet ırmağının yönünü doğudan batıya aktığına dikkat çeken Bahçeli, irfan ışığı, bilgi güneşe, edep ve haya aydınlığının doğudan batıya doğru temizlediğini vurguladı. Türk milletinin İslam’ın iki tarafı keskin kılıç olduktan sonra bu durumun zirveye oturduğunu dile getiren Bahçeli, geriye dönük bakıldığında gıptayla anılacak ve hayranlık duyulacak çok şeyin olduğunu kaydetti.

“ALLAH’TAN KORKMAZ KÖHNEMİŞ KRALLARI İSLAMLA NASIL BİR GÖRECEĞİZ”

“Böylesi bir geçmişi kucaklayarak bugünlere gelen İslam aleminin şimdiki zamanda niçin karma karışık bir haldedir” diye soran Bahçeli, “Sevgili Peygamberimizin insanlığa umut olan efendimizin izinden giden, hoşgörü ve sevgi dini olan İslam’a toplumlar niçin Ortadoğu karanlığına geri dönmüşler, neden bu hallere düşmüşlerdir. Müslüman kanına doymalara kucak açmak, finanse etmek, yardım ve yataklık yapmak İslam’ın neresinde yazılıdır. Mısır’daki darbeye anında destek vermenin yanında para, servet ve imkan yağdıran Müslüman ülkelerine ne diyeceğiz, bunları nasıl normal karşılayacağız. Bir gözü batıda diğer gözü de petrolde olan kuldan utanmaz, Allah’tan korkmaz köhnemiş kralları, küflenmiş sultanları ve işbirlikçi yönetimleri İslamla nasıl bir göreceğiz. Daha düne AK Parti’nin ittifak halinde olduğu, yediğinin içtiğinin ayrı gitmediği Suudi Arabistan’ı, Katar’ı ve diğerlerini nasıl anlamlandıracağız. BOP’a payanda olmayı, Müslümanlara eziyet etmeyi, birbirine düşürmeyi, etnik ve mezhep ayrımını tahrik etmeyi efendimizin tebliğinin neresine sığdıracağız” diye konuştu.

“BATININ NAM VE HESABINA ARAYA SIZAN KİM OLURSA OLSUN EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK”

İslam toplumlarının yaşadığı dramın son bulmasını gerektiğinin altını çizen Bahçeli, İslam üzerinden geçinen Batı nam ve hesabına araya sızan kim olursa olsun emellerine ulaşmaması gerektiğini söyledi. Operasyon üstüne operasyon yapanlara karşı kıyam halinde olunması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, “Önce darbeye karşı çıkan arkasından alkışlayan çifte standarda ortam açmamalıyız. Artık İslam toplumları batı planlarının oyun sahası olmaya itiraz etmeli, geleceğine taş koyanlara tavır almalıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akyurt İlçe Belediye Başkan adayını açıkladı.