Mısır'da yardım çığlıkları

Mısır’da darbe karşıtlarına güvenlik güçlerince ateş açılması sonucu ölenlerin sayısının 120'ye çıktığı bildirildi. Rabait-ül Adeviye Meydanı’nda yaralanan insanlara ilk müdahale yine meydanda kurulan sahra hastanesinde yapıldı.

Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad el-Haddad yaptığı açıklamada, "Yaralamak için değil, öldürmek için ateş açıyorlar. Ölenlerin başlarında ve gövdelerinde kurşun izleri var" dedi. El Haddad, güvenlik güçlerinin, yaralıların hastanelere taşınmasını engellemek için meydana çıkan caddeleri kapadığını ve göz yaşartıcı gaz kullanarak çıkışları engellediğini bildirdi. Doktorlar, hayatını kaybeden bazı göstericilerin yakın mesafeden açılan ateş sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Bu arada Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Adeviye Meydanı’ndaki gösterilere yakında "yasal yollarla" son vereceklerini bildirdi. Uluslararası haber ajansları ise İskenderiye kentindeki çatışmalarda da 7 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Mısır’da gerçekleştirilen darbenin ardından gerçekleştirilen gösterilerde bugüne kadar çoğunluğu Müslüman Kardeşler destekçisi 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Mısır’ın başkenti Kahire’de güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilerin üzerine ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 120’ye yükseldi. Başkentteki haber kaynakları, ölü sayısının daha yüksek olabileceğini, yaralı sayısının da 5 bine yaklaştığını bildirdi. Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad el-Haddad yaptığı açıklamada, "Yaralamak için değil, öldürmek için ateş açıyorlar. Ölenlerin başlarında ve gövdelerinde kurşun izleri var" dedi.

’’BİZE YARDIM EDİN’’

Rabait-ül Adeviye Meydanı’nda yaralanan insanlara ilk müdahale ise yine meydanda kurulan sahra hastanesinde yapıldı.

El Haddad, güvenlik güçlerinin yaralıların hastanelere taşınmasını engellemek için meydana çıkan caddeleri kapadığını ve göz yaşartıcı gaz kullanarak çıkışları engellediğini bildirdi. Sahra hastanesinde görev yapan bir doktor, "Bize yardım edin, bize yardım edin, bize yardım edin" sözleriyle çaresizliğini ifade etti. Doktorlar, hayatını kaybeden bazı göstericilerin yakın mesafeden açılan ateş sonucu öldürüldüğünü söyledi. Rabiatül Adeviyye Meydanı’ndaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Talat, "Sabah namazından sonraki 3 saatte ölü sayısı korkunç bir şekilde arttı" şeklinde konuştu.