İEÜ'nün yurt dışı burs başarısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi, öğrencilerinin yanı sıra akademisyenlerinin kazandığı burslarla uluslararası bilim dünyasında kendisine özel bir alan yaratıyor.

İEÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Bengü Aydın, 20 yıldan bu yana sürdürülen ve Avrupa Birliği müktesebatı konusunda deneyimli personel ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayan Jean Monnet Burs Programı’na kabul edildi. Avrupa Birliği ülkelerinde eğitim olanağı sağlayan ve Türkiye – AB ilişkilerinin en dinamik boyutlarından birisini oluşturan Jean Monnet Burs Programı kapsamında Aydın, 2013 -2014 akademik yılı boyunca İrlanda, Dublin Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Kültürel Politika Okulu’nda (University College Dublin, School of Art History and Cultural Policy) araştırma yapacak. İEÜ’nün ilk mezunlarından olan Bengü Aydın, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yüksek lisansının ardından Galatasaray Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına başladı.

Araştırma görevlisi olarak tekrar İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne dönen Aydın, Türkiye’nin AB’ye uyum süreci ve AB müktesebatıyla ilgili doğrudan araştırma çalışmalarına verilen burs doğrultusunda kültür alanında çalışmalara ağırlık verecek.

İEÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Bengü Aydın, “Bir sene boyunca İrlanda’da bulunacağım. Kültür alanında kamu desteği, çağdaş kültürel politika ve pratikleri önemli bir boyuttur. Avrupa Topluluğunun kültür ve kültürel çeşitlilikte oynadığı rol ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde kültür politikalarının şekillenmesi gibi konularda çalışacağım. Yurtdışında yapacağım çalışmalarım hem doktora tezimin ilerlemesine hem de entelektüel gelişimime büyük katkısı olacak” dedi.