Beşiktaş pek hazır değil

Beşiktaş hazırlık maçında İngiltere ekibi Southampton’a 3-1 yenildi. Siyah-beyazlı takım mücadeleye Cenk, Serdar, Sivok, Ersan, Franco, Veli, Oğuzhan, Fernandes, Gökhan, Olcay ve Almeida on biriyle başladı. Siyah-beyazlı ekip maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu 10. dakikada Fernandes - Almeida ikilisi ile buldu. Ceza sahası çevresinde kazanılan serbest vuruşta topun başına Fernandes geçti.

Fernandes’in ceza sahası içine ortaladığı topa iyi yükselen Almeida’nın kafa vuruşunu kaleci güçlükle dışarı gönderdi.Oyunun ilk 15 dakikalık bölümünde topa daha fazla sahip olan siyah-beyazlılar, kısa paslarla rakip ceza sahasına girmeye çalıştı ama gol pozisyonu bulamadı. İki ekibin de basit top kayıpları yaptığı ve önemli pozisyon bulamadığı ilk 30 dakika golsüz eşitlikle geçildi. 39. dakikada Beşiktaş ceza sahasının hemen önünden kullanılan serbest vuruşu direk dibine iyi uzanan Cenk kornere çeldi. İlk yarıda başka bir pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

SON 15 DAKİKADA 3 GOL

Beşiktaş ikinci yarıya Cenk, Serdar, Sivok, Gökhan, Franco, Veli, Dentinho, Fernandes, Gökhan, Muhammed ve Almeida on biriyle başladı. Siyah-beyazlılar 48. dakikada Dentinho ile gole yaklaştı. Orta sahanın sağından topu ceza sahasına kadar taşıyan Gökhan Töre’nin kaleye paralel gönderdiği pasa arka direkte Dentinho bekletmeden vurdu. Dentinho’nun vuruşu direğin hemen üstünden auta çıktı. 60. dakikada Almeida yerini Mustafa’ya bıraktı.

Beşiktaş 62. dakikada Muhammed’in attığı şık golle 1-0 öne geçti. Rakip yarı alanda topu kontrolüne alan Muhammed, bir süre topu sürdükten sonra şutunu çekti. Muhammed’in şutu kalecinin uzanamayacağı köşeden filelerle buluştu. Siyah-beyazlılar 75. dakikada Lambert’in golüne engel olamadı (1-1). 75. dakikada Gökhan yerini İbrahim’e bıraktı. Southampton üç dakika sonra Mayuka ile üstünlük sayısını buldu (1-2). 85. dakikada hızlı hücuma çıkan Southampton’da Cenk ile karşı karşıya kalan Davis’in vuruşu direkten döndü. İngiliz ekibinin maçın son dakikasında Isgrove ile bulduğu gol maçın skorunu belirledi (1-3). Bu arada Villach Lind Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da tribünden takip etti.