Aliağa'da ilk aday adayı Barış Eroğlu

İnşaat mühendisi ve Aliağa Belediye Meclis üyesi Barış Eroğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. CHP Aliağa İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Belediye Meclis Üyeleri Selma Orhan, İlknur Köse ve partililer katıldı. Aliağa Belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusu yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Eroğlu, “Amacımız; Aliağa’ yı marka değeri yüksek bir kent yapmaktır. Kentimizi, hedeflediğimiz noktaya taşıma yolunda en iyi yönetim biçimini sergileyeceğime inandığım için aday adayı oldum. Marka değeri yüksek bir kentte, yaşamın her anında keyifli bir hayat sürdürülebilir. Aliağa’ lılar olarak bizler bunu fazlasıyla hak ediyoruz” dedi.

"PROJELER HAZIR"

Aliağa’yı tüm bileşenleri ile yönetmeye talip olduklarını ifade eden Eroğlu, Kentin ihtiyacı olan projelerinin hazırlandığını belirterek,şöyle konuştu: “Büyüyen Aliağa’ da, var olan yapıların ölçeklerini büyüterek, kapasite artışlarını yaparak kentin yeni nüfusuna hizmet etmesini sağlayacağız. Hiçbir sorunu ertelemeyeceğiz, kısa sürede sonuca bağlanarak halkamıza bilgi vereceğiz”

"ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR"

Aliağa'nın sosyal yaşamıyla keyif veren bir kent olması gerektiğini anlatan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Aliağa; her ne kadar çalışma hayatının yoğun olduğu bir kent ise, bundan daha fazla sosyal donatı alanlarının, kültürel faaliyetlerin ve sosyal yaşamın insanlarımıza keyif verdiği bir kent olmalıdır. Çocuklarımız geleceğimiz, yaşlılarımız ise geçmişimizdir. Projelerimizde önceliğimiz çocuklarımız ve yaşlılarımız olacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sportif ve sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri alanlarda yeni düzenlemeler yapacağız."

"EN BÜYÜK HASSAİYETİMİZ CHP"

En büyük hassasiyetlerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna vurgu yapan Eroğlu, şunları kaydetti: “Belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliğine başvuran aday adaylarımızın ve tüm partililerimizin, partimizin yereldeki iktidarını sürdürmesi ve bu başarıyı genel seçimlere taşıması adına dışa dönük, politik, yapıcı söylem ve eylemlerle hareket etmemizin gerektiğine inanıyorum. Bu yolda aday adayı tüm arkadaşlarıma gönülden başarılar diliyorum. Kazanan CHP, kazanan Aliağa olsun”

"GÖSTERİLEN İLGİYE TEŞEKKÜRLER"

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da, “Partimizden önümüzdeki yerel seçimler için demokratik yarışa katılma konusunda gösterilen ilgi bizi fazlasıyla memnun ediyor. Ben bize belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu ulaştıran arkadaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

"BÜYÜK KATILIM BEKLİYORUZ"

Aday adalığı başvurusu hazırlayan başka adayların da olduğuna dikkat çeken Durmaz,  “ Şu an itibari ile 20 civarında belediye meclis üyeliği ile 2 tanede belediye başkanlığı ile ilgili başvuru var. Daha önümüzde beş gün var asıl yoğunlaşmanın son gün olacağını düşünüyorum. Büyük bir katılım bekliyoruz”dedi.

"CHP İKTİDARA EN YAKIN PARTİ"

Gösterilen yoğun ilginin CHP’nin Aliağa’da iktidara en yakın parti olduğunun göstergesi olduğunu belirten Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP olarak temel amacımız Aliağa’da yerel iktidarı sürdürmektir. Ben bu çerçevede aday adayı arkadaşlarımızın aday oluncaya kadar büyük bir sorumlulukla çalışacaklarına, partilerini zenginleştireceklerine, büyüteceklerine inancım tamdır”

ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

İlçe örgütü olarak bütün aday adaylarına eşit mesafede olduklarını sözlerine ekleyen Durmaz “ Hepsi bizim için değerlidirler. Partinin adayı belirleninceye kadar herkese eşit mesafedeyiz. Aday belirlendiği gün aday adayı arkadaşlarımda başta olmak üzere belirlenmiş adayımızın arkasında bir parti olarak, bir bütün halinde en ufak bir kızgınlık, kırgınlık ve dargınlık olmadan çalışmalara katılacağız ve partimizin adayını Aliağa’da yeniden belediye başkanı yapmak ve belediye meclisinde daha fazla üye ile temsil edilmek için gerekli çalışmayı yapacağız. Ben bütün aday adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.