Şevval Sam konserinde PKK'lı annesine plaket

Tunceli'de 13'ncüsü düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali kapsamında, Hozat İlçesi'nde dün akşam Şevval Sam konser verdi. Konserin arasındra, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'na getirilen 'Bese Hozat' Kod adlı PKK'lı Hülya Oran'ın annesi Geyik Oran'a, barış ve demokrasiye yaptığı katkı nedeniyle plaket verildi.

 

Festival kapsamında gün içerisindeki etkinliklerde, çeşitli panel ve resim sergileri düzenlendi. Akşam saatlerinde ise Şevval Sam'ın verdiği konserde Hozatlı'lar coşkuyla eğlendi. Sam'ın söylediği şarkı ve türkülere alkışla tempo tutan Hozatlılar, zaman zaman da eşlik etti. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar söyleyen Şevval Sam'a Hozatlılar, büyük sevgi gösterisinde bulundu. Nüfusu 7 bin olan Hozat İlçesi'nde Şevval Sam'ın konserini, yaklaşık 25 bin kişi izledi.

MUNZUR VADİSİ'NE HAYRAN KALDI

Şevval Sam, konser öncesi Munzur Vadisi'ne giderek, Munzur Çay'ı kenarında yürüyüş yaptı, vatandaşların ikram ettiği çayı içti. Burada kısa bir konuşma yapan Sam, "Munzur Vadisi gerçekten inanılmaz derecede güzel. Kendimi burda doğmuş, büyümüş hissediyorum. Munzur, her zaman korunmalı ve sahip çıkılmalıdır. Burası tam bir cennet gibi. Buradan çağrı yapıyorum. Lütfen Munzur'a dokunmayın, Munzur bir dünya mirasıdır. Buraya herkes sahip çıkmalıdır" dedi. Munzur Çayı kenarında bulunan taşlardan bir tane hatıra olarak alan Şevval Sam, daha sonra konser vereceği Hozat'a geçti.

'PKK YÖNETİCİSİNİN ANNESİNE PLAKET

Şeval Sam'ın konseri arasında, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'na kısa bir süre önce getirilen aslen Hozatlı olan Besi Hozat kodadlı PKK'lı Hülya Oran'ın annesi 83 yaşındaki Geyik Oran'a, demokrasi ve barışa yaptığı katkılardan dolayı, festival tertip komitesince plaket verildi. Bu plaketi Geyik Oran'a veren BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Geyik Oran'ın elini öptüğü görüldü. Hozat'ta yapılan fişleme olayını ortaya çıkaran Doğan Haber Ajansı temsilcisi Ferit Demir'e de onur plaketi verildi. Demir'e plaketini Şevval Sam verdi.

ÇARŞI'YA 'TOPLUMSAL DUYARLILIK' PLAKETİ

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı'ya da toplumsal duyarlılık ödülü verildi. Ödülü alan Çarşı Grubu üyelerine, konseri izleyen 25 bin kişi sevgi gösterisinde bulundu. Konser öncesi konuşan Hozat Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, festivallerin insanları birleştirdiğini, Tunceli doğasının yok edilmek istendiğini belirterek, "Biz Dersimliler, doğamız için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Hozat'ı fişleyenler aslında Türkiye'yi fişlemiştir. Bizler, her zaman haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Festivalimizi onurlandıran binlerce kişiye teşekkür ederiz" dedi. Sahnede konuşan Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın tişörtünün üzerinde, 'Fişlendi' yazısının olduğu görüldü.