Duvara yazmaktan 3 çocuk gözaltında

Ankara Dikmen’de duvarlara sprey boyayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile oyuncu Şafak Sezer'e yönelik küfür içerekli yazılar yazan, yaşları 18'den küçük 3 kişi gözaltına alındı.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Mimar sokakta Pazar yeri duvarlarına yüzlerinde vandeta maskesi olan 3 kişinin sprey boya ile yazı yazdığını belirledi. Polisin görünce kaçan zanlılar G.Ç, B.Ş. ve O.C.K. kovalamacı sonucu yakalandı. Çocukların aileleriyle temas kurularak Çocuk Şube tarafından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Çevrede yapılan incelemede Mimar sokak civarında çok sayıda küfür içerikli yazı tespit edildi. Çocukların sırt çantalarında olayda kullanılan sprey boya ve maske bulundu.

10 LİRAYA YAZDIRMIŞLAR

Çocuklar, Gezi Parkı olayları sırasında tanıştıkları bir kişinin 10'ar lira ve sprey boya vererek söz konusu yazıları yazdırdığını söyledi. Çocukların aileleri de bu yönde ifade verdi. Azmettirici F.C'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.