İzmirli kızlardan Yunan hemcinslerine futbol dersi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Selçuk’ta oynanan ilk özel maçta 4-1 yendiği Yunanistan şampiyonu PAOK’u ikinci karşılaşmada 5-1 mağlup etti. Atatürk Stadı 1 Numaralı Antrenman Sahası’ndaki müsabakanın ilk yarısını konuk takım Polou Konstantopolou’nun penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamlarken ikinci yarıda sahada Konak fırtınası esti. İzmir temsilcisi bu yarıda Gamze İskeçeli (2), Cosmina Duşa (2) ve Sevgi Çınar’la beş gol bularak sahadan 5-1 galip ayrıldı. Maçı izleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kendisine forma veren PAOK'lu futbolculara teşekkür ederek "Yıllarca bir arada kardeşçe yaşamış iki toplumun şampiyon kadın sporcuları İzmir’de örnek bir dostluğa imza attı. Beşiktaş’ın da kardeş takımı olan PAOK’u ağırlamaktan mutluluk duyduk" dedi.

PAOK'UN TEKNİK DİREKTÖRÜ TÜRK

Yunanistan şampiyonu PAOK Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğünü İzmirli Mert İşbilir yapıyor. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan İşbilir, Yunan bir kızla evlenerek yerleştiği Selanik’te PAOK’un önce kondisyonerliğini, sonra da teknik direktörlüğünü üstlendi.

 

Takımıyla birlikte geldiği İzmir’de çok mutlu dört gün geçirdiğini söyleyen Mert İşbilir, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ederek, "Hem iki kültürün karşılıklı alış verişi hem de antrenman olarak iyi bir süreç geçirdik" şeklinde konuştu.