Dehşet anlarını anlattılar

Suriye tarafındaki Resulayn'dan ateşlenen ve sınırı aşarak Ceylanpınar'da, çalıştıkları tarlada iftar açmak için bekleyenlerin bulunduğu alana düşen havan topunun isabet etmesiyle yaşamını yitiren Şükrü Kahraman'ın aynı patlamada yaralanan oğulları Ahmet ve Mehmet Kahraman, tedavilerinin ardından taburcu oldu.

Ceylanpınar'a dönen Kahraman kardeşler, olay anını anlatırken beraberindeki diğer aile fertleriyle birlikte gözyaşına boğuldu.

Şanlıurfa'da tedavileri tamamlandıktan sonra Ceylanpınar'a dönen 23 yaşındaki Ahmet ile kardeşi 12 yaşındaki Mehmet Kahraman, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Olayın şokunu halen üzerinden atamayan Ahmet Kahraman, cuma günü evlerinin yakınındaki mısır tarlasında sulama yaptıklarını belirterek, "Oruçlu olarak tarlada çalışıyorduk ve iftar zamanı gelince sofra kuruldu. Babam ve kardeşlerimle iftar sofrasına oturarak ezanı beklerken havan topu düştü ve büyük gürültüyle patladı. Kardeşimle ben yaralandım ve babamın öldüğünü öğrenince dünyamız yıkıldı" diyerek gözyaşına boğuldu.

Olayda yaşamını yitiren Şükrü Kahraman'ın kızı Melek Kahraman da babasını kaybetmenin acısını yaşadıklarını anlatarak, "Biz gözümüzü, kulağımızı, yoldaşımızı orada kaybettik. Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum ve babamın şehit sayılmasını istiyorum" dedi. Olayda hafif yaralanan Mehmet Kahraman ise tarlada bulundukları sırada şiddetli patlama sesi duyduğunu belirterek, "Patlamayı duyunca ben ağabeyimin yanına kaçtım. Bir anda onu ve babamı yerde kanlar içerisinde görünce ne yapacağımı bilemedim" diye gözyaşı döktü.