Taksim'de yine arbede

Taksim Gezi Parkı'da bu akşam 'Yeryüzü sofrası' adı altında iftar yapmak isteyen BDP'li grubun, parka girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine grup, Gezi Parkı'nın Taksim Meydanı'na bakan girişinde bulunan merdivenlerde oturma eylemi yaptı. Park etrafında güvenlik önlemi alan polis, bir süre uyarılar yaptıktan sonra grubu parktan uzaklaştırdı. Bu sırada grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, yaşanan arbede ve sonrasında birçok kişiyi gözaltına aldı.

TUNCEL: VALİNİN BU TUTUMUNU KINIYORUZ

Yaşanan arbedenin ardından Taksim Meydanı’na gelen aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'inde bulunduğu grup, Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, parka girişe izin vermeyince Sebahat Tuncel ve beraberindekiler bir süre oturma eylemi yaptı. Gazetecilerin soruları üzerine Tuncel "Maalesef Vali Bey ile telefonla görüşmek istedik ama görüşemedik. Gezi Parkı direnişinden bu yana bu tutumu uyguluyorlar. Valinin bu tutumunu kınıyoruz. İnsanlar burada sadece iftar açacaklar. Hiçbir şey istemiyoruz. Halkımızla birlikte iftarımızı açacağız" dedi.

Tuncel ve beraberindekiler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra, İstiklal Caddesi üzerinde kurulan Yeryüzü Sofrası'nda iftar açtı. Gezi Parkı’na giremeyen vatandaşların İstiklal Caddesi üzerinde düzenledikleri yeryüzü sofrasındaki menüde zeytin, peynir, karpuz, pide ve su vardı. Ezanın okunmasıyla iftarını açan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Eyleme İhsan Eliaçık da destek verdi.