Milli Parkı kurtarmaya çalışıyorlar

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın halen devam ediyor. Şimdiye kadar 100 hektar alan tahrip oldu, ekipler Milli Parka yangının sıçramaması için canla başla çalışıyor.

Öğle saatlerinde Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, bölgeye gelip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Akbaş Şehitliği'nde konuşlandırılan yangın yönetim aracından, talimat verip çalışmaları yönlendiriyor. 35 arazöz, 150 yer işçisi, 7 dozer ve 5 helikopter gün boyu çalıştı. hava kararınca helikopterler devre dışı kaldı. Bir türlü kontrol altına alınamayan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park sınırındaki Eceabat İlçesi'ne bağlı Yalova Köyü yönünde ilerleyen yangının önünün kesilmesi için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. Yanan bölgenin yan kısmındaki yeni ağaçlandırma sahasının da 2008 yılında çıkan yangında küle döndüğü ve 320 hektarlık bu bölgenin yeniden ağaçlandırıldığı öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangında ilk belirlemelere göre 100 hektarlık alandaki çam ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçakların müdahaleyi sonlandırdığı belirtildi, karadan müdahalenin sürdüğü kaydedildi. Alevlerin çevrildiği ve kısmen kontrol altına alındığını belirten Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Gündüz 3 koldan ilerleyen alevlerin önü kesildi. Şu an tek bir noktada süren yangının, gece yarısına kadar tamamen kontrol altına alınacağını düşünüyoruz. Karadan yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Yangının uzun sürmesinin nedeni, alevlerin tepe yangını olarak adlandırdığımız, ağaçların üst kısmında etkili olması. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.