Kolombiya'da Yamanlar rüzgarı

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımında yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri Osman Akar ve Emre Girgin 54. Dünya Matematik Olimpiyatlarında 2 Gümüş madalya kazandı.

54. Dünya Matematik Olimpiyatları 105 ülkenin katılımı ile 21-28 Temmuz tarihleri arasında Kolombiya'nın Santa Marta şehrinde yapıldı. Yamanlar Koleji öğrencileri Osman Akar ve Emre Girgin 2 gümüş madalya kazandı. 54. Dünya Matematik Olimpiyatlarında 2 Gümüş madalya kazanan Yamanlar Koleji öğrencileri “Tatilimizden, gecemizden, eğlencemizden fedakarlık yaptık. Öğretmenlerimizin verdiği çalışma programlarına uyarak madalyaya ulaştık. Gelecek yıl ülkemize Altın madalya kazandırmak istiyoruz.”dediler.  

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 397 madalyanın 209’sini ülkemize kazandıran okulumuz, bilim alanında Türkiye’yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etmektedir. Bu yıl milli takımlar düzeyinde yapılan uluslar arası bilim olimpiyatlarında çeşitli dallarda ülkemize toplam 8 madalya ile en çok madalya getiren okul olduk. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz.”dedi.