İmralı'da görüş günü

Abdullah Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan ve dayısı Süleyman Arslan, bayram öncesi İmralı Cezaevi’nde görüşme yapmak üzere adaya hareket etti. Fatma Öcalan’a İmralı’da hükümlü iki kişinin yakınları da eşlik etti.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, bugün kız kardeşi ve dayısıyla açık görüşme yapacak. Gemlik’teki Jandarma Komutanlığı’na gelen Fatma Öcalan ve Süleyman Arslan İmralı’ya gitmek için komutanlık önünde bir süre bekledi. Fatma Öcalan’a kızı Dilek Öcalan da refakat etti. Adaya gidecekler arasında Fatma Öcalan’ın yanı sıra Abdullah Öcalan’ın dayısı Süleyman Arslan da yer aldı. İmralı’da hükümlü Şeyhmuz Poyraz’ın kardeşi Felek Cızlaşmak ile Cumalı Karsu’nun kız kardeşi Pervin Oduncu da adaya gitti.

İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman’ı kaza geçirmesi sebebiyle adaya gideceklerin kimliklerini cezaevi ikinci müdürü aldı. Bu arada, Fatma Öcalan’ın araç içinde bir erkek gibi bacak bacak üzerine atarak sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı. İzin alamadıkları için Fatma Öcalan’ın kızı Dilek Öcalan ile Süleyman Arslan’ın oğlu Mehmet Arslan adaya gidemedi. Mehmet Arslan ve Dilek Öcalan’ın refakatçi olarak Gemlik’e geldiği öğrenildi.

Yanlarında poşet içerisinde iç çamaşır, bisküvi ve gazete taşıyan Fatma Öcalan ve beraberindeki diğer ziyaretçiler, kontrollerinin ardından adaya hareket etti.