Firar eden deve böyle kurtarıldı

   Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde ortadan kaybolan deve, adada ortaya çıkınca belediye ekipleri seferber oldu. Şişme botla adaya giden ekipler, uzun süren uğraşların ardından uyutulan hayvanı sahile getirmeyi başardı.

   Bottaki deveyi gören yerli yabancı turistler şaşkına dönerken, sahibi devenin yüzerek adaya gittiğini öne sürdü. Ölüdeniz beldesinde turist gezdirmek amacıyla kullanılan bir deve kayboldu. Deve bir adada görülünce, sahibi Hakan Özvardar’a haber verildi. Adaya giden Hakan Özvardar, günü birlik tur tekneleriyle deveyi geri getirmek istedi. Fakat teknelerin bunu kabul etmemesi üzerine, Ölüdeniz Belediyesi’nden yardım istedi. Ölüdeniz Belediyesi ekipleri kurtarma operasyonu için küçük bir şişme bot ayarlayarak adaya gitti.

   Şişme bota deveyi bindirmeyi denediler fakat başaramadılar. Uyuşturucu iğneyle uyutulan deve daha sonra şişme botla yeniden Ölüdeniz sahiline getirildi. Bot üzerindeki deveyi gören yerli ve yabancı turistler gözlerine inanamadı. Yaklaşık bir saat bot üzerinde seyahat eden deve, Ölüdeniz sahilinde alkışlarla karşılandı. Devenin sahibi Hakan Özvardar, devenin kaybolduğunu belirterek "kendi kendine denizde yüzerken kayboldu. Adaya kadar yüzmüş.

   Bize adada olduğu haberi gelince şişme botla almaya gittik. Güzel bir seyahat yaptı” dedi. Şişme botla gerçekleştirilen deve kurtarma operasyonun ardından bir açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, deveyi herhangi bir sorun olmadan sahile getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Devenin birkaç gündür adada mahsur kaldığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Yolcu taşıyan tekneler yoğun sezon nedeniyle dolu durumdalar. Zaten yolcularla aynı teknede getirmek biraz riskli olacaktı. Bunun üzerine biz de şişme botla vadiye giderek deveyi kurtardık. Yaptığımız kurtarma operasyonu turistler tarafından alkışlarla karşılandı. Beslenmesini yaptırmak üzere arkadaşlarımız deveyi barınağa götürdü. Mübarek Ramazan günü bir canlıya faydamız dokunduysa ne mutlu bize."