İZSU’ya 'Akıllı' bina

   Büyükşehir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası kuracak. Proje çalışmalarını süren “akıllı” bina, iç ve dış mimari aydınlatma sistemlerini zamana, ortam ısısına ve kullanım yoğunluğuna göre otomatik olarak ayarlayarak yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak. Yeni İZSU binasının çevre aydınlatması da güneş panelleri ile yapılacak.

   İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak ve Halkapınar Su Fabrikası’nda yer alan hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak. Hizmetlerin bir merkezden daha etkin yürütülebilmesi için harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü, Halkapınar Su Fabrikası içinde yapılması planlanan yeni bina için proje çalışmalarına başladı. Yeni Genel Müdürlük hizmet binası 43 bin metrekarelik alanda, 12 katlı olacak şekilde projelendirildi. Toplantı salonları, konferans salonları, personel çocukları için gündüz bakımevinin de yer alacağı binanın uygulama projeleri yıl sonunda tamamlanacak.

   Yeni hizmet binasında gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçilerek insan kaynaklı hataların ortadan kaldırılması ve kaynakların verimli kullanılması hedefleniyor. Binanın iç ve dış mimari aydınlatma sistemleri zamana, ortam ısı şiddetine, kullanım yoğunluğuna göre otomatik kontrol edilerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak. Güneş panelleri ile çevre aydınlatması yapılacak. Hava sıcaklığına göre iç ortam ısıtması sağlanacak. Hidrofor ve su pompaları ihtiyaca göre çalışacak. Vatandaşlar, kendilerine verilen tanımlı kartlarla binaya giriş-çıkış yapacak.