Aliağa'da usta satrançcılar yetişiyor

 

Satrançta 1. Lig olan, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’nde mücadele eden AliağaSpor Satranç Kulübü, kısa sürede elde ettiği başarılarla kentin gururu oldu. Kulübün başarısı Aliağa’da çocukların satranca ilgisinin artmasını sağladı. Aliağa Belediyesi ve AliağaSpor kulübünün 8 ayrı branşta düzenlediği yaz spor okullarına katılan yüzlerce çocuk kişisel gelişimlerine destek veren eğitimler kapsamında satranç öğrenmeye başladı. Matematiksel zekâyı geliştirdiği bilinen bir spor dalı olan satranç, dikkat dağınıklığı olan çocuklarda bu sorunu da ortadan kaldırıyor.
EĞİTİM ALAN SPORCULAR BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Aliağaspor Satranç Kulübü’nün yetiştirdiği sporcular aldıkları eğitimlerle başarıdan başarıya koşuyor. Eğitimlerin ardından başarılı olan yetenekli sporcular Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda ve Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’nde Aliağa’yı temsil ediyor. Ses getiren başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken oyuncular gelecek sezon için sıkı sıkıya çalışıyor. Yaz spor okulu kapsamında çocukların yoğun olarak ilgi gösterdiği satranç kursu, Antrenör Uğur Yaşar ve Çiğdem Çetiner tarafından veriliyor. Geleceğin satranç ustası yaklaşık 100 sporcu haftada iki gün satranç kurslarında yeteneklerini geliştiriyor. Kulüpte çocukların yaşlarına ve seviyesine göre beş ayrı grupta ders veriliyor. 
ALİAĞA, SATRANÇ SPORUNU ÇOK SEVDİ
Aliağa Spor kulübü Başkanı Uğur Eren, yaz spor okulları kapsamında verilen satranç eğitimlerinin çok başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Eren, “Satrançta 1. Ligde olan bir kulübüz. Aliağa, kulübümüzün başarılarıyla bu sporu tanıdı ve çok sevdi. Kurslarımızda gelecek vadeden sporcularımızı keşfediyoruz. Şu an yüz öğrencimiz var. Yeteneklerini geliştirmek isteyenlere kulübümüzün kapısı açık. Strateji geliştirmede önemli bir spor olan Satranç sayesinde çocuklar öğrendikleri hamlelerle yenme ve yenilmeyi, hayatları boyunca atacakları bir sonraki adımı kontrol etme becerisi kazanıyor” dedi.
BAŞKAN TURGUT OĞUZ: ALDIKLARI EĞİTİM, ONLARA YAŞAM BOYU YÖN VERECEK
Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belediye ve spor kulübü işbirliğindeki yaz spor okullarının çocukların tatili iyi değerlendirmesi için bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Oğuz, “Satranç bir zekâ ve strateji oyunu. Sporun her dalına desteklerimizi sürdürüyoruz. Çocukların burada aldıkları eğitim, onlara yaşam boyu yön verecek. Düşünen, strateji geliştiren, kendine hedef koyan bir gençliğin yetiştiğini görmekten çok mutluyum” dedi.