Yolcu otobüsü 2 otomobile çarptı: 5 yaralı

   Kütahya'da yolcu otobüsü önce önünde giden bir otomobile çarparak şarampole uçmasına neden oldu, ardından karşı yola geçip başka bir otomobille çarpıştı. Kazada şarampole uçan otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı.

   Kaza saat 03.00 sıralarında Kütahya- Afyonkarahisar karayolunun 32'nci kilometresinde meydana geldi. İstanbul'dan Muğla'nın Fethiye ilçesine giden Onur Ekmekçi yönetimindeki 34 PBK 32 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucunda önünde giden Duran Taşçı yönetimindeki 35 MBF 15 plakalı otomobile çarptı. Taşçı'nın kullandığı otomobil şarampole uçtu, otobüs ise karşı yola geçip 26 HU 126 plakalı otomobile çarparak durdu.

   Kazada şarampole uçan 35 MBF 15 plakalı otomobilin sürücüsü Duran Taşçı (42) ile aynı araçta bulunan Abdullah Yapıcı (32), Rıza Eti (39), Sefa Güneş (35) ile Selahattin Gezgin (32) yaralandı. Yaralı 5 kişi 112 ambulanslarıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otobüste ve 26 HU 126 plakalı otomobilde bulananlar kazayı yara almadan atlattı. Otobüs şoförü Onur Ekmekçi jandarma tarafından gözaltına alındı, yolcular ise gelen başka bir otobüse aktarılarak Fethiye'ye götürüldü.