Şehit polise son görev

Somali’de Türk Büyükelçiliği'ne yönelik düzenlenen terörist saldırıda şehit olan özel harekat polisi 42 yaşındaki Sinan Yılmaz için son görev yaptığı Amasya'da tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı. 

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 3 teröristin Türk Büyükelçiliği’ne yaptığı saldırıda şehit olan evli ve 3 çocuk babası özel harekat polisi Sinan Yılmaz’ın cenazesi, bugün helikopterle Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugayı’na getirildi. Burada cenaze aracına alınarak Somali'ye gitmeden önce görev yaptığı Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki tören alanına getirildi. Şehit polis Sinan Yılmaz için düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Somali'nin Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursal Şeyh Abdirrahman, şehit polisin eşi 40 yaşındaki Ümmüye Pusat Yılmaz, çocukları 16 yaşındaki Muhammet Berk Yılmaz, 14 yaşındaki Mustafa Mert Yılmaz ve 4 yaşındaki Meleknur Yılmaz, şehit babası 75 yaşındaki Mehmet Yılmaz, şehidin 5 kardeşi, yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinin ardından eşi ve özel harekat polisi kıyafeti giyen üç çocuğu gözyaşına boğuldu. Ümmüye Pusat Yılmaz, eşinin tabutuna sarılıp, "Beni bırakıp nereye gidiyorsun Sinan?" diyerek ağladı. Ümmüye Pusat Yılmaz, kendisini sakinleştirmeye çalışan bir emniyet memuruna, "Burada yatan Sinan mı?" diye sordu. Güçlükle ayakta duran şehit eşini, çocukları Muhammet Berk Yılmaz ve Mustafa Mert Yılmaz sakinleştirmeye çalıştı. Şehit oğlu Mustafa Mert Yılmaz da babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 4 yaşındaki Meleknur da tören süresince çevresini izledi.



İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Somali'nin Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursal Şeyh Abdirrahman, şehidin ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi.
 

Törende konuşan Bakan Güler, "Bütün İslam alemi için büyük bir anlam taşıyan Ramazan ayında böylesi vahşi bir saldırıyı yapanlar hiç şüphe yok ki insanlıktan, hele İslamiyet'ten hiç nasiplerini almamışlardır" dedi. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirten Bakan Güler, şunları söyledi:

"Türkiye Cuhhuriyeti, dünyanını neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa uğramış herkesin yanında olmuştur ve onlara destek olmaya çalışmıştır. İki yılı aşkın bir süredir Suriye’de devam eden vahim olaylarda onbirlerce kişi katleden zalim rejimden kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık, onların zor zamanlarında yalnız bırakmadık. Elbetteki bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Yine Mısır’da geçtiğimiz günlerde halkın iradesine karşı yapılan darbe ve sonrasında gerçekleştirilen katliamda da biz Türkiye olarak tutumumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk. Herkesin sırtını döndüğü bir dönem de Somalili kardeşlerimizi de yalnız bırakmadık. Ancak bizim bir dünya devleti olmamızı küresel bir güç haline gelmemizi istemeyen bunu hazmedemeyen bazı mihraklar bu durumu engellemek için büyük bir çaba sarfediyorlar. Biz biliyoruz ki Somali'deki saldırıda dünyadaki dengeleri belirleyen bir ülke olmamazı istemeyen odakların eylemidir."

Bu tür saldırıların Türkiye'yi yolundan alıkoyamayağını söyleyen Bakan Güler, şöyle devam etti:

"Bizler birlik ve beraberlik içerisin, daha güçlü bir şekilde bu saldırılara karşı tek yürek olarak cevap vermeye devam edeceğiz. Bundan sonrada dünyanın neresinde olursa olsun yapılan haksızlıklara ve zulümlere karşı sesimizi yükselteceğiz. Ülkemizin gücü ve imkanları nespetinde mazlumlara ve zulme uğrayanlara sahip çıkacak ve onlara yardımcı olmak gayretinin içinde bulunacağız. Çünkü bu bizim hem insanılğımızın hem de inancımızın bir gereğidir. Ülkemizin büyümesi kalkınması bölgesinde gözünün içine bakılan bir konuma gelmesi ne kadar önemli olduğu bu tür üzücü olaylarda tekrar ortaya çıkıyor. Bu noktada hepimize büyük sorumluklar düşüyor. Bizler küçük düşencelerin ve kısır çekişmelerin içine düşmemeli daha büyük ve güçlü bir türkiye için el ele omuz omuza vermeliyiz."

Bakan Güler’in konuşmasının ardından şehit Sinan Yılmaz için dua okundu. Daha sonra şehidin tabutu polis memurlarının omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Tabutun arkadasında yürüyen şehidin eşi ve çocukları, güçlükle ayakta durabildi. Tören mangasının yanı sırada özel harekat polisleri de tabutu taşıdı. Cenaze aracına konulan şehit polisin cenazesi, memleketi Tokat’ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Çamdibi Köyü'ne gönderildi. 

Aracın tören alanından ayrılmasının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursal Şeyh Abdirrahman ile kısa bir süre görüştü. Büyükelçi Abdirrahman, "Tekrar başsağılığı diliyoruz. Bunları yapanları en kısa sürede adalete teslim edeceğiz" dedi. Bakan Güler de "Bizim de sizden hükümet olarak talebimiz bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri biran önce yakalanması adalete teslim edilmesi, hak ettikleri cezayı bulmasıdır" diye konuştu.