Ortaca'da 2 hektar kızılçam ormanı yandı

   Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Fevziye Köyü yakınlarında çıkan yangında, 2 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle güçlükle söndürüldü. Fevziye Köyü, Küçükdağ Mevkisi’nde, bugün saat 12.30 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisi ve kuru otlar nedeniyle alevler kısa sürede büyüdü.

   Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait Fethiye İlçesi’nde konuşlu bulunan iki söndürme helikopteri, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca Orman İşletme Müdürlükleri’ne ait 4 arazöz, 3 tanker, 43 orman işçisi ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına 30 kadar köylü de destek verdi. yangın, havadan ve karadan müdahale ile 3 saatte güçlükle söndürülürken, 2 hektarlık alandaki kızılçam ağaçları zarar gördü.

  Dalaman Orman İşletme Şefie Mehmet Oruç, yangının çıkış sebebinin araştırıldığını belirterek, “Araç ulaşımının zor olduğu bölgede olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşadık. Dört koldan harekete geçip, alevlere müdahale ettik. Güç de olsa yangını söndürdük. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangının çıktığı alanda 1996 yılında da yangın çıkmıştı. Bu yangının ardından bölgedeki ormalık alanda gençleştirme çalışmaları yapılıyordu” dedi.