Moldova'nın eski başbakanı Yalıkavak'a hayran

Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde ailesi ile tatil yapan Moldova'nın eski Başbakanı Vasile Tarlev, bölgeye hayran kaldığını söyledi.

Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’ne bir hafta önce eşi ve kızlarıyla tatile gelen Moldova eski Başbakanı, aynı zamanda da Moldova Merkeziyetçiler Birliği lideri 44 yaşındaki Vasile Tarlev beldeye hayran kaldı. Tarlev, Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan ve meclis üyelerinin konuğu oldu. Belde hakkında Saruhan’dan bilgi alan Tarlev, ileride daha uzun tatiller yapmak üzere yeniden geleceğini kaydetti. Başkan Saruhan, Tarlev’e kahve fincanı takımı hediye etti. Saruhan, "Beldemize son birkaç yıl içinde yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. İşadamları ve sanatçıların yanı sıra ünlü devlet adamları da artık beldemizde tatil yapıp ileride buraya yerleşmenin planlarını yapıyor. Biz de en iyi konukseverliğimizle misafirlerimizi ağırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Tarlev ise "Başbakanlık yaptığım iki dönemde de Türkiye ile olumlu ilişkiler içinde olduk. Türkiye ve Moldova arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini istiyorum. 2014 seçimlerinde ülkemde yeniden aday olmayı düşünüyorum. İki ülkenin önemli ticaret potansiyeli var. Bodrum ve Yalıkavak ise adeta bir tatil cenneti, fırsat buldukça Türkiye’nin çeşitli yerlerini geziyorum, geçen şubat ayında da Gaziantep’e gelmiştim" diye konuştu.