Yanan çöplükten yayılan duman zehirledi

   Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki metan gazı sıkışması nedeniyle yanan çöplükten yayılan duman bir çok vatandaşı hastanelik etti. Vahşi depolamanın yapıldığı Bandırma Şehir Çöplüğü’nde önceki gün çıkan yangına müdahale eden Bandırma İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ekipler, alevleri kontrol altına aldı.

   Ardından çöplükten çıkan yoğun duman ve gaz kokusu 1 kilometre mesafede bulunan Ayyıldız Tepe Mahallesi’nin üzerine adeta kabus gibi çöktü. Akşam saatlerinden itibaren mide bulantısı, baş ağrısı, nefes darlığı şikayetleri ile Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çok sayıda vatandaş tedavi altına alındı. Aralarında çocuklarında bulunduğu vatandaşlara acil serviste serum bağlanarak bir süre kontrol altında tutulmaları sağlandı. Dumandan etkilenen bazı mahalle sakinleri komşularının kapılarını çalarak uyandırmaya çalışırken en çok yaşlı ve çocuklar etkilendi.

   Mahalle sakinleri itfaiyeyi arayarak durumu bildirdiklerini ancak itfaiye yetkililerinin kendilerine su olmadığı gerekçesiyle çöp alanına müdahale edemedikleri cevabını verdiklerini belirtti. Mahalle sakinleri çöplükteki yangın ile alakalı olarak yetkililerden bilgi aldıklarını verilen bilgilere göre su olmadığından dolayı itfaiyenin müdahale etmediğinin söylendiğini belirterek, Bize iş makinaları çalışıyor dediler. Biz çöplüğe gidip baktık. Hiçbir iş makinası çalışmıyordu” şeklinde konuştular. Vatandaşlar sahur vakti dumandan etkilenen insan sayısının daha da artabileceğininden endişe ettiklerini söylediler.