Trabzonspor'dan imza şov

   Trabzonspor yeni sezon öncesi yaptığı flaş transferler Florent Malouda ve Jose Bosingwa’ya, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda saat 22.00’de yaklaşık 7 bin taraftarının önünde imza töreni düzenledi. Kulüp tarihinde bir ilk olan imza törenine Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman ve camianın önde gelen isimleri de katıldı.

   Maraton tribününde toplanan taraftarları selamlayan Malouda ve Bosingwa, sevgi gösterileri ile karşılandı. Futbolcuların saha içerisine kurulan özel sahnede yerlerini almasının ardından, sahneye çıkan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bir konuşma yaptı. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un başkanlık koltuğunun Türkiye’deki en önemli 10 koltuktan birisi olduğunu belirterek, “İnşallah bu koltuğa yakışan hizmetleri yapmayı Allah nasip edecek bizlere” dedi.

   Bu sırada taraftarların, “Öl de ölelim, vur de vuralım" diyerek slogan atması üzerine başkan Hacıosmanoğlu, “Ne öleceğiz, ne de vuracağız. Sadece ismimize yakışır şekilde mücadele edeceğiz.Saha içinde mücadele edip saha dışında Trabzon’un gücünü sadece Türkiye’ye değil, Dünyaya göstereceğiz. Arkadaşlar yıllardır bizi uyutuyorlar, Trabzon'a yıldız gelmez diye. Herkes gelir almasını bilirseniz gelir. Bugün dünya yıldızları Malouda ve Bosingwa burada. Bunlar eğer İstanbul takımlarına gelseydi Türkiye ayağa kalkardı. Sizlere teşekkür ediyorum, çünkü buradasınız. Onlar sizin yüreğinizi sahaya yansıtacaklar. O zaman Türkiye'yi değil dünyayı ayağa kaldıracaklar. Malouda ile sözleşme yaparken şampiyonluğa prim koyuyorduk ama kendisi Şampiyonlar Ligi’nde, Çeyrek finale, yarı finale, finale pirim koydurdu. Ama koydurduğu rakamlar çok düşüktü ben onları 10 katına çıkardım. Eğer Şampiyonlar Ligi’nde final oynarsak bir o kadarını da ben cebimden vereceğimi söyledim” diye konuştu.

"TRABZONLU BOYNUNU EĞMEZ"

   Trabzonspor’un duruşuna yakışır bir kadronun sahada olacağını da vurgulayan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: “Trabzonlu bir duruşuna yakışır bir şekilde kadromuz sahada olacak. Takımımız asla ezilmeyecek ve yüreğini ortaya koyacak ama sporda sonucu belirleyemezsiniz. Berabere kalır, mağlup olur, galip de gelebilirsiniz. Önemli olan bunu hazmetmek. Bizim istediğimiz Trabzonlu duruşuna göre 11 kişi sahada terinin son damlasına kadar mücadele edecek. Bizde sonucu ne olursa ona katlanacağız. Bizim eğilmemiz söz konusu değil. 47 yaşındayım bugüne kadar boynumu kimseye eğmedim. Hiçbir Trabzonlu boynunu eğmez. Onu eğdirecek güçte bırakın bu ülkede dünyada yok. Çünkü bizim sadece hizmet etme aşkımız var. Bazı önünü göremeyenler ‘Kazlıçeşme çöktü’ diyor. Ama bilmiyorlar ki Trabzon insanı ne diyet öder, ne de diyet alır.”

"BAŞKABANIMIZI SEVİYORUZ"

   Hacıosmanoğlu, Ak Parti’nin Kazlıçeşme’de yaptığı mitingine neden katıldığını da açıklayarak, şu ifadeleri kullandı: "Biz Kazlıçeşme'ye gittik. Bu milletin geleceği ile oynayan dış güçlerin içerideki maşaların bu ülkeyi karıştırmaktı amaçları. Bizde Trabzonlu duruşuna sergileyip oraya gittik. Ama şunu da bilmemiz lazım ki 10 senedir bu ülkede yapılanları tasvip etmemek bana göre hainlikten başka bir şey değildir. Bir 10 sene daha bu ülke bu hızla giderse dünyada söz sahibi olacak. İçerde dünyanın kanın emenler onların uzantıları da bunu istemiyor. Bizim hep el açan ülke olmamızı istiyorlar, kucak açan ülke olmamızı istemiyorlar. Biz 600 sene dünyaya hükmetmiş Osmanlı’nın torunlarıyız. Biz kucak açmaya devam edersek dünyada kucak açmaya başlayacağız. Bu yolda hep birlik olup beraber yürümek istiyoruz. Biz başbakanımızı seviyoruz. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.”

“EMANETİMİZİ ALMAK NAMUS BORCUMUZDUR”

   Hacıosmanoğlu, kulubün haklarını arayacakları sözünü hatırlatarak, "Biz seçim sürecinde de söyledik. 'Trabzonspor’un haklarını gasp eden hırsızların elinde duran emanetimizi almak namus borcumuzdur.' Her Trabzonlu’ya da namusuna sahip çıkmak yakışır. Eğer bu canımızı dahi alacak olsa o namusumuzun peşine sonuna kadar gideceğiz. Konuşmuyor, sustu diyorlar ama bizim sesimizi kesecek hiç bir şey yok. Magazinsel olarak kupamızı verin verin diye söylemler bizden önceki yönetimlere aittir. Biz kupayı aldığımızda konuşacağız. Biz onun hırsızların elinden nasıl alıp gelineceğini bugün de söylüyoruz. Metanetle sürecin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Biz hep beraber birlik ve beraberlik olduğumuzda Trabzon zaten dik durur. Sahada futbolcularımız saha dışında bizler bundan sonra Trabzonspor’un hakkını yiyeyemeyecekler. Sadece bizim değil hiçbir Anadolu kulübünün de hakkı yenilmeyecek" dedi.

“BAŞBAKAN MÜDAHALE ETMİŞ OLSA BANA SÖYLERDİ”

    Hacıosmanoğlu, Başbakan’ın şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamaların art niyetli kullanıldığını da vurgulayarak, “Bu ülkede başbakan müdahale ediyor diyorlar. Eğer müdahale etmiş olsa bana söylerdi. Çünkü bu konuyla ilgili bu ülkede laf söylemediğimiz hiç kimse kalmadı. Kendisiyle konuştuğumda bana bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemedi. Bu konuyu kullananlar art niyetli olarak söylüyorlar. Başbakanının baskısı var diyorlar, olsa bize olurdu.

   Bu ülkeyi adalet içerisinde yöneten insanlar hak sahibine teslim edilirken ona müdahale etmez. Kaldı ki müdahale edilse bile Trabzonspor sevdalıları sadece bu şehrin insanlarından oluşmuyor. Eğer hırsızlar 3 bin - 5 bin kişiyi yürütüp insanları ürkütüyorsa biz yürürsek her halde asrın depremi olur. O yüzden bize yakışır bir şekilde metanetli bir şekilde sürecin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Bu bizim namus borcumuzdur. Namus borcumuzun uğrunda ölmekte varsa biz ölürüz” dedi.

MALOUDA: HIRSLARIM VE BAŞARI İSTEĞİM VAR

    Başkan Hacıosmanoğlu’nun konuşmasının ardından Florent Malouda 2, Jose Bosingwa ise 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Malouda, imza törenin ardından, "Hayatımda bir çok ülke gezdim ve ilk defa böyle bir ortam gördüm. Geldiğim ilk günde taraftarımız bu kenti nasıl temsil ettiklerini gösterdiler bana. Buradayım çünkü hırslarım ve başarı isteğim var. Tek istediğim burada başarılar kazanmak ve her zaman bunu sizinle kutlamak" diye konuştu.

BOSİNGWA: O KADAR DUYGULUYUM Kİ KELİMELER YAN YANA GELMİYOR

    Heyecandan bir süre konuşamayan Bosingwa ise taraftarların desteğiyle kısa bir açıklama yaptı. Bosingwa, çok duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, “Gerçekten o kadar duygu dolu anlaş yaşıyorum ki cümleleri kuramıyorum. Kelimeler yan yana gelmiyor. Kalbimin derinliklerinden size çok çok teşekkür ediyorum. Havalimanından şu ana kadar bana yaşattıklarınız için. Şunu biliyorum ki sizi memnun etmenin tek yolu futbolumu göstermek ve bir şekilde bu takımı başarılı yapmak. Biraz utangaç bir insanım çok teşekkür etmekten başka hiç bir şey söyleyemeyeceğim" dedi. Her iki oyuncu da daha sonra taraftarlara imzaladıkları topları fırlattı. Konuşmaların ardından futbolcular sahneden ayrılırken taraftarlar sahaya girdi. Kulüp yetkilileri ise çimlerin bozulduğunu belirterek, taraftarlardan sahayı terk etmelerini istedi.