Galatasaray'da tribüne ilk aday Dany

   Yeni sezonda Süper Lig'de görev yapan teknik adamlarının en önemli sorunu, yabancı kontenjanında tribüne gönderecekleri futbolcular olacak. TFF'nin, 6+0+4 kararından geri adım atmamasından sonra bütün takımlar hazırlıklarını yabancı kontenjanına göre düzenlemeye başladı. Kadrosunda 10 yabancı bulundurabilecek olan kulüplerde 4 oyuncunun tribünde olma zorunluluğu ise teknik adamların kafasındaki en önemli problem.

   Galatasaray da yabancı oyuncular açısından ligin en kaliteli isimlerine sahip. Tribünde olacak yabancı oyuncular kimler olacak ve bu isimlerin psikolojisi nasıl toparlanacak. Fatih Terim de 4 oyuncuyu tribüne gönderecek olmanın sıkıntılarını yaşıyor. Ancak Terim'in meslektaşlarına göre bir şansı var; 4 isimden biri tribündeki yerini adeta garantilemiş durumda. Sarı kırmızılı ekibin savunmadaki yabancılarından Dany Nounkeu, iki hazırlık maçındaki hata grafiği ile adeta Terim'i rahatlattı ve "Hocam benim yerim tribün" der gibiydi.

   Galatasaray'ın geçen hafta İzmir'de oynadığı Malaga maçında yenilen 3 golde de hata payı bulunan Dany, Napoli karşısında da yenilen 3 golde de kritik savunma hataları yaptı. Dany'nin 2 maçta da kırmızı kart görmesi Fatih Terim'in yabancı sınırlanması olmayan Şampiyonlar Ligi maçlarında da bile kendisine şans vermesini zorlaştırdı.

TERİM'DEN DESTEK

   Galatasaray'ın Kamerunlu savunmacısı Dany, Napoli maçı sonrasında soyunma odasında adeta ağlamaklı bir şekilde geldi. Maç anında Dany'e kızgın olan Fatih Terim ise oyuncusunun yıkık bir halde olduğunu görünce soyunma odasında teselli ederek, hazırlık maçında bu tür hataların olabileceğini söyledi ve Dany'i rahatlamaya çalıştığı öğrenildi.

AMRABAT'IN DOĞUŞU !

   Galatasaray savunmadaki kritik hatalarla Napoli maçını kaybetti ancak maçın ikinci yarısında teknik direktör Fatih Terim tarafından görev verilen Nordin Amrabat ise sarı kırmızılı ekip adına maçın en efektif oyuncusu olarak dikkati çekti. Geçen yıl yüksek bonservis bedeli ile transfer olması sonrasında beklenen performansı sergileyemeyen Amrabat'ın kiralık gönderileceği yolundaki iddialar ise sık sık gündeme gelmişti. Ancak Fatih Terim ile yaptığı görüşmede oynama desteği alan Amrabat, Napoli karşısındaki fırsatı çok iyi değerlendirdi. Amrabat bugüne değin hiçbir sorun çıkarmamış olması da teknik direktör Fatih Terim'in nazarında artı bir puan taşıyor. Sonuçta Amrabat Napoli maçındaki futbolu ile kiralık gönderileceği yolundaki söylentilerin önünü tıkamış oldu.