Bodrum'da sahte dolar paniği

   Turizm sezonunun yoğıun yaşandığı ve eğlencenin başkenti Bodrumn’da sahte dolar paniği yaşanıyor. Piyasaya 17 adet sahte 100 dolar süren bir şebeke polis taraıfndan yakalanmasının ardından adli makamlar adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

   Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Muğla’ya piyasaya sahte para sürme gayretleri içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 3 kişi takibe alındı. 34 plakalı siyah renkli bir araç ile Bodrum’a gelen 3 kişi gece 02.00 sıralarında düzenlenen operasyon sonrası yakalandı. 3 şüpheli, 12 kişiyi sahte 100 dolarları harcamaları için alışyverişe gönderirken, bunlardan 5’i alışveriş yaparken suçüstü yakalandı.

   Şüphelilerin üzerinde 17 adet sahte 100 dolar ile şüphelilerin sahte paralar ile yapılan alışveriş sonucu suçtan elde edildiği değerlendirilen 974,25 TL para ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler piyasaya sahte para sürmek suçundan sevk edildikleri Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca Adli Kontrol Kararı ile serbestbırakıldılar. Bodrum’da ortaya çıkan sahte dolar operasyonunun ardından piyasada başka sahte 100 dolar olup olmadığı araştırılıyor.