Sulama kanalında ceset bulundu

   Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı Kurtuluş beldesinde elektrik santraline ait sulama kanalında kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre, olay, Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı’na saat 06.45 sıralarında sulama kanalında bir erkek cesedi görüldüğü ihbarıyla ortaya çıktı.

   Gencelli köyünde tarlaya çalışmaya giden bir kadın, sulama kanalında bir erkeğin yüzüstü hareketsiz yüzdüğünü fark edince olayı jandarmaya bildirdi. Gencelli köyü yakınlarında bulunamayan şahıs, ekiplerin çalışmasıyla iki kilometre ilerideki Kurtuluş beldesi Kocakır mevkiindeki Bereket Enerji’ye ait sulama kanalında yüzüstü kamışlara takılı şekilde bulundu. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, olay yerine gelen Nazilli Cumhuriyet Savcısı inceleme başlattı. Paletli bir kepçe aracılığıyla sudan çıkarılan kimliği belirsiz cesede olay yerinde ön otopsi yapıldı.

   50-55 yaşlarında olduğu tahmin edilen ve üzerinden kimlik çıkmayan cesedin, bir hafta ya da 10 günlük olabileceği belirtildi. Şahsın sağ koltuk altından göğsüne kadar açıklık olduğu görülürken, olayın silah ya da delici bir cisimle olamayacağı ifade edildi. Kesin ölüm raporunun otopsi sonucu belirleneceği belirtildi.

   Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ceset otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Şahsın vücudunda darp ve başka ize rastlanmazken intihar amaçlı suya atladığı ya da suya dengesini kaybederek düştüğü ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Nazilli ve çevresinde kayıp şahıs başvurusu olmadığı öğrenilirken, Denizli İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçildiği belirtildi. Eşkale uygun şahısların kayıp başvuruları incelenirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.