Refakatçi dolandırıcısı yakalandı

   İzmirdeki’deki çeşitli hastanelerde yatan hastaların refakatçilerini, tanıdığı doktorlar olduğunu, kendilerine yardımcı olacağını söyleyerek dolandırdığı ileri sürülen T.K., polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

   İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde kentteki çeşitli hastanelerde refakatçilerin paralarının dolandırılmasıyla ilgili çalışma başlattı. İncelemede, bir kişinin, refakatçilere, tanıdığı doktorlar olduğunu ve yardımcı olacağını söylediği, bu yolla samimiyet kurup, kendi hastasının da yardıma ihtiyacı olduğu yalanıyla kandırıp, paralarını dolandırdığını saptandı.

   Mağdurların verdiği eşkal doğrultusunda yapılan araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde takibe alınan T.K. (53), yakalandı. Gözaltına alınan ve şu ana kadar aynı yöntemle dört kişinin toplam 570 lirasını dolandırdığı belirlenen T.K.’nın, 8 hırsızlık suçundan da kaydı olduğu saptandı. Emniyet'te işlemleri tamamlanan T.K., adliyeye sevk edildi.