İzmir'i kana bulayacaklardı...

Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nin, Sakız adası açıklarında Türkiye’ye giden 7 metrelik sürat teknesinde yaptığı aramada cephanelik ele geçirildi. Yunan basını İzmir'e bir saldırı hazırlığının söz konusu olduğunu yazdı.

Edinilen bilgiye göre, Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetleri, Sakız adası açıklarında sabah erken saatlerde Türkiye’ye doğru gitmekte olan 7 metrelik sürat teknesinde arama yaptı. Yapılan aramada teknenin içinde 2 adet tanksavar havan mermisi, 4 adet el bombası, 2 adet tabanca, 200 mermi ve bol miktarda patlayıcı madde bulundu. Teknede yakalanan 4 kişiden 2’sinin Yunan vatandaşı diğer ikisinin ise Türk vatandaşı oldukları bildirildi.

Yunanistan newsit.gr haber sitesi ise Türk vatandaşlarının Kürt asıllı olduklarını yazdı. Yakalanan Yunanlardan biri teknede silah bulunduğunu bilmediğini ve sadece tekneyi Türkiye’ye götürmek için iki Türk vatandaşı ile 500 Euro’ya anlaştığını iddia etti.

Yunan yetkililer iki Türk vatandaşının Türkiye’deki bazı eylemlere de katılmış olabileceği şüphesini bulunduruyor. Şu saatlerde Yunan Terörle Mücadele ekiplerinin aldığı ifadeler doğrultusunda Atina, Selanik ve Korintos şehirlerinde bazı evlere baskınlar düzenlendiği ve tutuklu kişilerle işbirliği içinde olanların arandığı bildiriliyor.

Yunanistan’ın saygın gazetelerinden To Vima gazetesinin internet sitesindeki habere göre Yunan polisinin ilk yorumlarının, “Muhtemelen DHKP-C ya da PKK Türkiye’de ve büyük ihtimalle İzmir’de bir saldırı düzenlemek amacı ile sevkiyatını gerçekleştirmek istedi” olduğu belirtildi.