Kuşadası-İzmir etabı Alman Kittel'in...

Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR,(DHA)-

49'uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 8’inci etabı olan Kuşadası-İzmir etabında birinciliği Argos Shimano takımında Alman bisikletçi Marcel Kittel kazanırken, Torku Şekerspor adına yarışan Türk sporcu Mustafa Sayar, Genel Klasman’da liderliğini sürdürdü.

Kittel’in 2.40.4 finişi ilk sırada geçtiği yarışta Astana’dan Andrea Guardini ikinci, Lampre-Merida’dan Arjantinli Ariel Maximiliano Araquistain Richeze üçüncü oldu.

Kuşadası’ndan startı 13.30’da verilen 124 km’lik etabın İzmir’deki bölümünde bazı aksaklıklar yaşandı. Konak Pier’in geçilmesinin hemen ardından, Cumhuriyet Meydanı istikametine doğru yol alan bisikletçilerden bir bölümü, eksik yönlendirme nedeniyle, Cumhuriyet Bulvarı-Fevzipaşa Caddesi kavşağında, yanlış şeride girdi.

2. Kordon olarak bilinen bölümde, Cumhuriyet Bulvarı’nın sol şeridinden gitmesi gereken bisikletçiler, sağ şeride girince elendi.

Talatpaşa Caddesi’nden, Şair Eşref Bulvarı’na dönüş noktasındaki virajın da çok dar ve keskin olması kazaya neden oldu. Çok sayıda bisikletçi aynı anda viraja girince, düşenler yolu tıkadı.

İki aksaklığa rağmen yarış, Lozan Meydanı’nda sorunsuz noktalandı. Mustafa Sayar’ın liderliği koruduğu Bireysel Genel Sıralama’da Europcar’dan Natnael Berhane’nin ikinci, Cofidis’ten Yoann Bagot’nun da üçüncülükteki yerleri değişmedi.

 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 124.5 Kilometrelik Kuşadası-İzmir etabını kazanan Argos Shimano Takımından Marcel Kıttel basın toplantısında, "Bu etapta geçen seneyi hatırladım. Son 2 kilometresi çok zor oldu. Son 1500 kilometrede arkadaşlarım beni taşıdılar. Hepsine teşekkür ederim. Kaza esnasında pedalımı çıkardım son 300 metrede gerekeni yaptım. Ama ayaktayım" dedi.

Kıttel şunları söyledi: "Evet dün Twitter'de bir mesaj attım. Kırgınlığımı bildirdim. Onun nedenini herkes biliyor. İki kez kaza yaşadım. Ama sorun yok. Grıepel ile ikişer etap kazandık. Belki İstanbul'da birlikte finiş yapabiliriz. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu dakikadan sonra tüm gücümle Tour De France'a hazırlanacağım."