Çay bahçesinde ağaç devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

 EDİRNE’de etkili olan fırtınanın ardından Meriç Nehri kenarındaki bir çay bahçesinde bulunan dev kavak ağacına yıldırım düştü. Ağacın üzerinde devrildiği kamelyada oturanlardan 23 yaşındaki Ufuk Mumcu hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı. 


Edirne'de, akşam saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, saat 23.00 sıralarında Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi Meriç Nehri kenarındaki Emirgan Aile Çay Bahçesi’ndeki dev kavak ağacı, yıldırım isabet etti. Büyük bir gürültüyle gövdesinden kopan dev bir parça çay bahçesindeki kamelyaların üzerine devrildi. Bu sırada kamelyalarda oturanlardan  Yunanistan’da yaşayan ve ailesi ile birlikte Edirne’ye gelen soydaş 23 yaşındaki Ufuk Mumcu ağacın gövdesinin altında kalırken, panik ve korkunun yaşandığı olayda 13 kişi yaralandı. Yaralı 13 kişi, çevredekiler ve gelen kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

YUNANİSTAN’DAN GEZMEYE GELEN GENÇ ÖLDÜ

Ufuk Mumcu, ağaç altından çıkarılamayınca ihbar üzerine ekipler seferber oldu. AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, birlikte motorlu testere ile devrilen ağaçları keserek yoğun bir kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonucu dev ağaç kaldırıldığı altında kalan Mumcu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. 


 Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti ve ekiplerden bilgi aldı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı ve fırtınanın ardından 100 yıllık kavak ağacının üzerine yıldırım düştüğünü belirten Sedefçi, “Maalesef devrilen ağacın altında kalan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok üzgünüz. Başımız sağolsun.”dedi.


Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, ekiplerin enkaz temizleme çalışmaları devam ediyor. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenildi.