Sakız adasında yakalananlar DHKP-C'nin bombacıları

   Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin dün Sakız Adası yakınlarında içinde silah ve patlayıcı olan bir botta yakaladığı iki Türkün 19 Mart’ta Ankara’da Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne saldırının aranan şüphelileri Hasan Biber ile Mehmet Y. olduğu ortaya çıktı. Yunan Sahil Güvenliği, Çeşme’nin karşısındaki Sakız Adası açıklarında durdurduğu bir botta 2 Türk ile Bulgar ve Fransız kimliği taşıyan ancak Türk oldukları tahmin edilen 2 kişi olmak üzere toplam 4 şüpheliyi gözaltına aldığı botta tabanca, el bombası ve patlayıcıların çıktığı haberi dün büyük heyecan yarattı.

   Bu haberin hemen ardından Yunan polisi DHKP-C’ye yakınlığıyla bilinen bazı bürolarla evlerde baskınlar yaparak, gözaltıları sürdürdü. Bu arada Sakız’da gözaltına alınan 2 Türkün 19 Mart’ta Adalet Bakanlığı ek binasına bomba atılması ve Ak Parti Genel Merkezi’ne lav silahıyla saldıran DHKP-C üyesi iki terörist olduğu belirlendi. DHKP-C’li Hasan Biber ile Mehmet Y.’nin Ankara’daki saldırıların ardından Hatay üzerinden Suriye’ye kaçtığı, oradan da Yunanistan’a gittiği bilgisine ulaşıldı.

  DHKP-C'li Hasan Biber ve Mehmet Y. ile diğer 2 teröristin sansasyonel eylem yapmak üzere silah ve patlayıcılarla Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktığı belirlendi. Bu arada DHKP- C’ye yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde gözaltılarla ilgili bildiri yayınlandı. Suriye Halk Cephesi imzasıyla yayınlanan bildiride “Yunan Devleti emperyalizim ve faşizimle işbirliği yapmaktan vazgeçmelidir” denildi.