Hacıosmanoğlu'ndan Başbakan'a övgü

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şike sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete göre tarafsız bir tutum sergilediğini savunarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı. "Trabzonspor sevdalıları ve namuslu futbol paydaşları sandık önünüze geldiği zaman bunun hesabını soracak size" dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, dün gece katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırırken, şike süreciyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi, ilginç ifadeler kullandı. Başbakan recep Tayyip Erdoğan’la geçtiğimiz günlerde Halik Kongre Merkezi’ndeki bir iftar programında yarım saat özel olarak görüştüğünü belirten Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Başbakanla yarım saat konuştum. Spor ancak 5 dakikasını oluşturdu bu sohbetin. Memleket meselelerini konuştuk. Başbakanın morali çok iyiydi. Çok güzel bir diyalog geçti aramızda. Biz zaten kendisini seviyoruz ve değer veriyoruz. Kendisine de söyledik bu ülke için bir şans olduğunu. 10 senede bu ülkeyi nereden nereye taşıdığını görüyoruz. Bir 10 sene daha devam ederse dünyada söz sahibi olan bir ülke ortaya çıkacağına inanıyoruz. Sayın Başbakanı da halk seçti, bizi de Trabzon’un gerçek halkı seçti. Kendimden çok şey bulduğumu ifade ettim kendisinde. Sayın Başbakan da halkın Başbakanı. Bu ülkenin başında daim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Katkımız olursa seviniriz."

KILIÇDAROĞLU’NA SANDIK MESAJI

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Başbakan’ın, kupanın Trabzonspor’a verilmemesinde müdahalesi olduğuna inanmadığını da vurgulayarak, muhalefet liderlerine sert eleştiriler yöneltti. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Başbakanın bir müdahalesi var mı, ben öyle bir müdahale görmüyorum. Ona bakarsanız muhalefet liderleri neredeyse UEFA’yı hain ilan ettiler. Türk takımlarının hakkını yiyemezsiniz dediler. Hatta Türk yargısının bağımsız olmadığını ve komplo kurduklarını beyan ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi. CHP’nin genel başkanı Kılıçdaroğlu, yüz kızartıcı suçtan cezaevinden çıkan bir kulübün başkanını ziyaret ediyor. 'Sen komploları yendin biz yenemiyoruz' diyor. Düşünebiliyor musunuz, ülkeyi yönetmeye aday olan insanın kullandığı cümlelere bak. Yargı bağımsız değilmiş, komplo kurmuş yargı. Başka işi kalmadı. Türkiye’deki bütün kurumlar, emniyetinden savcısına kadar, herkes kumpas kurmuş. Bu Trabzonspor halkın takımı değil mi? Adını ortaya atıp da savunduğunuz (Beşiktaş’ı bunun dışında tutuyorum) Fenerbahçe, Trabzonspor’un elinden kirli insanlarla şampiyonluğu aldı. Fenerbahçe’nin çok seyircisi var oy kullanacak olan. Onun kaygısını taşıyorsunuz da, Trabzonspor’un da milyonlarca taraftarı var. Trabzonlu olmayan ama takıma gönül vermiş. Türkiye’de namuslu futbol paydaşları var. Onları hiç hesaba katmıyorsunuz. Trabzonspor sevdalıları ve namuslu futbol paydaşları da eğer oy kaygınız varsa, sandık önünüze geldiği zaman bunun hesabını soracak size."