Taraftar isyan etti

   Bursasporlu taraftarlar, yarın akşam Sırbistan’da UEFA Avrupa Ligi ön elemesi mücadelesine çıkacak olan Bursaspor’un maçının ulusal bir televizyon kanalı ya da TRT tarafından yayınlanmamasına tepki gösterdi. Bursaspor TV ise Sırp kulübü ile maçın canlı yayını konusunda anlaştı.  

Maçın önemine dikkat çeken taraftarlar, ulusal kanalların her fırsatta İstanbul takımlarına ayrıcalık yaptığına inanıyor. İstanbul takımlarının hazırlık maçlarının yayınlanmasının yanında kamplarına dahi özel ilgi göstermeleri karşısında Bursaspor’un görmezden gelinmesine tepki gösteren taraftarlar sosyal medyada kampanya başlattı.

TRT’DEN İSTEK

Taraftarlar, sıradan hazırlık maçları için günler öncesinden haber veren kanallara karşı, Bursaspor’un Sırbıstan’da FK Vojvodina ile oynayacağı maçın canlı yayını için tv kanallarından ses çıkmadığını belirtirken, devlet kanalı olan TRT’nin devreye girmesini istediler. Tüm taraftarlar twitter’da #TRTuyumaBursasporAvrupada hashtag’i ve kampanya başlattı.

MAÇ BURSASPOR TV’DEN NAKLEN

Hiçbir ulusal kanalın maçın yayını için somut bir adım atmaması nedeniyle devreye kulüp televizyonu Bursaspor TV girdi. Bursaspor TV Sırp kulübü ile maçın canlı yayını konusunda anlaştı. Buna göre saat 21.00’de başlayacak olan karşılaşma Bursaspor TV’den naklen yayınlanacak.