İzmir CHP'de sürpriz isim

Eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, partisinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Başvuru dosyasını İl Başkanlığı’na teslim eden ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi yapacağını iddia eden Arıtman, aday olursa karşısında AK Parti’den Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı görmek istediğini belirterek, "Bakan yenmek iyi olacaktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1994- 1999 dönemi ANAP’tan meclis üyeliği yapan daha sonra 22 ve 23. dönemlerde CHP İzmir milletvekilliği görevlerini yürüten Canan Arıtman bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı. Arıtman, adaylık dosyasını bugün CHP İl Sekreteri Sevda Kılıç’a teslim etti. 

Dosyayı teslim ettikten sonra Arıtman, gazetecilere projelerini anlattı. Arıtman, İzmir CHP’de ilk defa kadın bir partilinin Büyükşehir’e talip olduğunu dikkat çekerek, "Bu tarihi bir an. Umarım mazbatayı alır ve tarihe altın harflerle yazdırırız. İzmir, 8 bin 500 yıl önce kadınların kurduğu bir kent. Binlerce yıl sonra bir kadının kenti yönetmeye talip olması geç kalınmış bir eylemdir. Geç olsun güç olmasın. Siyaseti tıp hizmetine benzetiyorum. Hastalıkları iyi teşhis ederler. Hekimlerden iyi siyasetçi olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde görev yaptım. Eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura’ya çok sıkı muhalefette bulundum. Özellikle arıtma tesisi ve çevre konularında iyi çalışmalarda bulundum. Benim muhalefetim partinin kentte iyi yerlere gelmesine neden oldu. İyi bir belediyecilik deneyimim var. Birçok komisyonda görevlerde bulundum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Arıtman, siyasette her geçen gün kadın sayısının arttığını söyledi. Arıtman, "Büyükşehir ve ilçelerde kadın belediye başkanlarıyla bu kenti birlikte yönetmeyi istiyoruz. Her zaman belediye başkanı olmak istedim. Meclislerde çalışırken bile bunu düşündüm. Siyaset size başka görevlere de getiriyor. Ben de hep Ankara’nın İzmir’e dönüşünü sevdim. Gözüm hep İzmir’de oldu. Ankara’ya giderken keyifsiz ama gelirken hep keyifli geldim" dedi. 

'DAHA İYİ YAPARIM'

Arıtman, Belediye Başkanlığı’nı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi yapacağını öne sürdü. Kocaoğlu’nu sevdiğini, saydığını ve takdir ettiğini, başarılı bulduğunu belirten Arıtman, "10 yılda kendisini paraladı. Ancak başkanlığı ben ondan daha iyi, daha güzel yaparım. Ondan daha çok oy alırım. Kentte kadın faktörünün görülmesini istiyorum. Aziz Bey’den iki şey rica edeceğim. Birlikte CHP’nin oyunu arttırmak için çalışmak istiyorum. Başkan aday gösterilirse onun kampanyasında çalışacağım. Ben aday olursam benim yanımda olmasını istiyorum. Ayrıca CHP’de ön seçim yapılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

'BAKAN YENMEK HARİKA OLACAKTIR'

Basın mensuplarını, "Aday olursanız AK Parti’nin adayının kimin olmasını isterseniz" sorusuna Arıtman, "Bakan yenmek harika olacaktır. Mesela Binali Yıldırım" yanıtını verdi.