EXPO’ya sponsor dopingi

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanlığı, adaylık sürecinde yürütülecek çalışmalar için katkı sağlayacak firmaların yöneticileriyle protokol imzaladı.

Törene, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi üyeleri Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, Yürütme Komitesi Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Muzaffer Tunçağ ile BIE Türkiye Başdelegesi Büyükelçi Murat Ersavcı katıldı.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Toprak, 27 Kasım’da yapılacak oylama öncesi lobi çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, çeşitli etkinliklerle Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleriyle bir araya gelindiğini söyledi. Toprak, EXPO 2020 kapsamında yakın zamanda İngiltere’nin başkenti Londra’da delegelerle buluşulacak bir yemek organize edileceğini söyledi. Toprak, adaylık sürecinde yürütülen çalışmalara çeşitli firmaların daha önce sponsorluklarıyla destek verdiğini ve bu desteğe üç kuruluşun daha katılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Toprak, sponsorlar Şifa Üniversitesi ile Albaş Turizm ve Baydöner firmalarına teşekkür etti. Toprak, adaylık sürecine 3.5 ay kaldığını belirterek şunlara değindi; "Bu 3,5 ayda hep birlikte, yoğun gayretle inşallah EXPO 2020’de, İzmir’i sandıktan çıkaracak şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.